Mitä symbolit puhelimen näytöllä tarkoittavat?

Julkaistu 10.10.2016

Puhelimen ja tabletin näytön reunassa vilkkuu usein erilaisia pikkusymboleja. Ne kertovat, mitkä toiminnot ovat aktiivisena laitteessasi. Avasimme avuksesi yleisimpien symbolien merkityksen.

Useiden laitteiden pikavalikosta löytyy samat kuvakkeet, joiden kautta voit napsauttaa haluamasi toiminnot helposti päälle tai pois päältä.

 

Mobiilidata = liittymäsi 3G- tai 4G-nettiyhteys

Tämä symboli kertoo, onko liittymäsi 3G- tai 4G-nettiyhteys päällä.

Vinkki: Kaukomailla reissatessa mobiilidata kannattaa sammuttaa, ja avata silloin kun tarvitset nettiä, eikä käytössä ole esim. hotellin tarjoamaa ilmaista WiFi-yhteyttä. Näin varmistat, ettei laitteesi käytä datatiedonsiirtoa huomaamattasi.

Sijainti = paikannustoiminto

Tämä kuvake kertoo, onko laitteesi paikannustoiminto päällä. Jos haluat esim. käyttää puhelimesi navigaattoria, tämän ikonin tulee olla aktiivisena.

Vinkki: Sijaintitoiminnon ollessa päällä pystyt myös paikantamaan kadonneen puhelimesi. Tutustu esimerkiksi Find My iPhone- tai Android Device Manager -paikannussovelluksiin puhelimesi sovelluskaupassa!

WiFi (Wlan) = langaton lähiverkko surffailuun

Symboli kertoo, etsiikö ja käyttääkö laitteesi langattomia lähiverkkoja, kuten kotisi langatonta nettiyhteyttä tai vaikkapa kahvilan tarjoamaa WiFiä. Surffataksesi WiFi:llä tarvitset verkon nimen ja salasanan, ellei kyseessä ole avoin verkko.

Vinkki: Voit säästää kännykän akkua sammuttamalla WiFin silloin, kun et tarvitse sitä (lähistöllä olevien verkkojen etsiminen syö jonkin verran akkua). Ulkomailla kannattaa hyödyntää esim. hotellin tai kahvilan tarjoamia ilmaisia, salasanalla suojattuja WiFi-verkkoja.

Lentotila = tietoliikenteen katkaisu

Lentotila on hyvä kytkeä päälle aina lentokoneessa matkustaessa. Se katkaisee älylaitteesi viestiliikenteen (matkapuhelinverkko-, WiFi- ja Bluetooth-yhteydet sekä FM-radion), jolloin laitteen signaalit eivät vahingossakaan häiritse lentäjien viestiliikennettä.

Vinkki! Jos haluat akun latautuvan nopeammin, kytke lentotila päälle latauksen ajaksi! Lentotila on myös nopeampi ja kätevämpi tapa säästää lopuillaan olevaa akkua kuin laitteen sulkeminen.

Bluetooth = lähiyhteys kahden laitteen välillä

Bluetoothin avulla voit esim. siirtää kuvia ja tiedostoja puhelimesta toiseen sekä yhdistää langattoman hiiren tablettiisi. Myös esim. aktiivisuusrannekkeet käyttävät bluetoothia kommunikoidakseen puhelimesi aktiivisuussovelluksen kanssa.

Kaksi toisiaan lähellä olevaa laitetta voi kommunikoida keskenään, kun niiden välille on muodostettu laitepari.

Yhteyden eli laiteparin muodostamiseen tarvitaan hyväksyntä molemmilta laitteilta. Hyväksyminen tapahtuu laitteiden ruudulla, kun olet muodostamassa yhteyttä laiteparin välille.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15