Suvin päiväkirja: ensimmäinen viikkoni Pokémon-kouluttajana

Julkaistu 11.8.2016

Pokémon Go vei someveteraanin mennessään. Lue myös Suvin ja Marin kootut vinkit aloitteleville pelaajille!

Ensimmäinen päivä:
Lataan sovelluksen tärisevin käsin: ennakkohehkutus on tehnyt tehtävänsä. Valitsen pelihahmolleni varsin rajatusta valikoimasta vaatteet, joita en ikimaailmassa kiskoisi päälleni reaalimaailmassa. Googleteltuani ominaisuuksiltaan parasta aloitus-pokémonia puolisen tuntia ja luettuani lukuisia artikkeleita päädyn valitsemaan sen, joka näyttää söpöimmältä.
 
Toinen päivä:
Silmäkulmassa välähtää liikettä. Se on lintu. TAAS PIDGEY, aivot huutavat. Pulunkakkaan astuessani muistan, että pokémonit näkyvät vain laitteen ruudulla. Illalla ennen nukkumaanmenoa suljen silmät ja verkkokalvoillani leijailee Zubat-parvi.
 
Kolmas päivä:
Herään aamulenkille ensimmäistä kertaa ikinä. Kiskon jalkaan lenkkarit, jotka eivät ole nähneet päivänvaloa sitten lukion liikuntatuntien. Pokéstopilta pokéstopille hölkkäillessään vannoutuneinkin sohvaperuna unohtaa ennakkoluulonsa liikuntaa kohtaan.
 
Neljäs päivä:
Facebookin pikku-pidgeyt laulavat, että illalla joukko paikallisia pelaajia kerääntyy puistoon pokémon-houkuttimien eli lurejen ympärille. "Joukko" ei riitä kuvaamaan paikan päällä olevaa ruuhkaa: laumoittain pikkupoikia silmät innosta kiiluen, koko kööri jälkikasvuaan vahtivia ja itsekin puhelimiaan syynääviä vanhempia, ja tietysti massoittain kaltaisiani nostalgianhimoisia parikymppisiä. Harvemmin vietän vapaailtojani yhtä sekalaisessa porukassa.
 
Viides päivä:
Olen kuuliaisesti noudattanut kokeneempien pelaajien neuvoja ja pidättäytynyt salitaisteluista: olenhan vasta aloittelija, jonka pokémonit tuskin pärjäisivät vastustajille. Enää en kuitenkaan jaksa vastustaa kiusausta, vaan suuntaan kohti kilpailevan joukkueen hallussa pitämää salia. Minut ja pokémonini rökitetään.
 
Kuudes päivä:
Lähdemme kesäöiselle kaupunkikävelylle, ja bongaamme hurjan näköisten pokémonien lisäksi hurjan söpöjä koiramoneja taluttajineen. Vastaan tulee myös joukko miehiä puhelimet kädessä: "Menkää tytöt tonne puskaan, siellä on Skaitteri!" Muissa olosuhteissa ehdotus kuulostaisi vähintäänkin kummalta, mutta suuntaamme reippaasti kohti pensasrykelmää. Vinkki osoittautuu toimivaksi, ja nappaan ensimmäisen Scytherini, joka paljastuu ominaisuuksiltaan noin yhtä vahvaksi ja vaaralliseksi kuin viikon vanha vauva.
 
Seitsemäs päivä:
Viikon aikana olen ehtinyt kerätä satoja pokémoneja, voittaa taisteluita salilla ja kävellä kymmeniä kilometrejä. Kaislikossa suhisee. Suuntaan kumisaappaissani kohti rantaa. Nilkkoja myöten mudassa kahlatessani tajuan, että heiluva ruoho kertoo pokémonin läheisyydestä vain kännykän ruudulla.

Teksti: Suvi, Tele Finlandin sometiimiläinen

Suvin ja Marin kootut vinkit aloitteleville pelaajille

  1. Kytke AR pois päältä, niin pyydystäminen helpottuu.
  2. Älä kulje joka päivä samoja reittejä - uusista paikoista löytyy uusia Pokémoneja.
  3. Vuorokaudenaika, ympäristö ja jopa sää vaikuttavat siihen mitä Pokémoneja löydät todennäköisimmin. Esimerkiksi vesipokémonit viihtyvät yleensä vesistön läheisyydessä.
  4. Käytä 10 kilometrin munasi vasta kun olet 20. tason paremmalla puolella. Tällöin saat niistä parhaan hyödyn.
  5. Kehitä Pokémonisi vasta kun olet Lucky Eggin alaisena - näin pääset etenemään pelissä nopeammin.
  6. Kehitä vain sellainen Pokémon, joka on mahdollisimman voimakas. Kunkin Pokémonin suhteellisen voimakkuuden näkee sen kehityskaaresta.
  7. Vaihda kaikki turhat Pokémonit karkiksi.
  8. Jos ehdit, pyydystä myös kaikki Zubatit ja Drowzeet vaikka et millään viitsisi. Mitä enemmän tähtipölyä, sitä enemmän voit vaikuttaa Pokémoniesi voimakkuuteen.
  9. Välineet kuntoon: Puhelin joka jaksaa pyörittää peliä, vara-akku, matkaevästä ja tietenkin hyvät kävelykengät!

 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15