Pokémon GO ja mitä se vaatii puhelimelta

Julkaistu 13.9.2016

Kinuaako koululainen uutta luuria, jossa supersuosittu mobiilipeli toimii? Ja mikä ihme on pelin ”AR-tila”, josta lapsi tai jumppakaveri intoilee?

Ryminällä Suomeenkin rantautunut, liikkumaan kannustava Pokémon GO -peli synnytti villityksen, jollaista ei ole aiemmin nähty. Puistot ja aukiot ovat täynnä kaiken ikäisiä Pokémon-keräilijöitä. Sujuva pelikokemus vaatii kuitenkin sekä puhelimelta että nettiyhteydeltä kohtalaisen paljon.

Tarvitset:

  •  Riittävän hyvän puhelimen vähintään 2 Gt:n keskusmuistilla (RAM), jotta peli pyörii sujuvasti.
  • Tarpeeksi tuoreen käyttöjärjestelmän (Android 4.4 / iPhone 5 tai uudempi).
  • Nopean ja jopa rajattoman netin, sillä taskumonsterien metsästys kuluttaa terhakasti dataa.
  • Kestävän akun, sillä peli on melkoinen virtasyöppö.
  • Kyytiin kannattaakin napata ulkoinen virtapankki, jolla puhelinta voi ladata missä vain!

Tutustu lisälaitteisiin lisälaitekaupassa

Esim. pelin AR-tilan* hyödyntäminen, jossa maailmaa katsotaan puhelimen kameratilan läpi, edellyttää että puhelimessa on sisäänrakennettu gyroskooppi, joka puuttuu usein huokeimmista malleista.

Ei hätää! Meiltä saat sopivan puhelimen sekä rajattoman 4G-netin kukkaroystävällisesti. Edullisimmat Pokémon GO:ta täydellisesti tukevat mallimme ovat iPhone 5 ja Honor 7. Tutustu puhelimiin verkkokaupassa

Mikä kumman AR? Seis sekava digipuhe!   

*AR on lyhenne sanoista augmented reality, eli laajennettu todellisuus. Se tarkoittaa pelitilannetta, jossa pelaaja yrittää napata Pokémonin niin, että kamerasta näkyy livekuvaa ympäristöstä ja taskumonsteri pomppii tässä reaalinäkymässä – esim. omassa keittiössäsi. Edullisimmissa puhelimissa AR-tila ei toimi, jolloin pelinäkymä korvautuu animoidulla vakiomaisemalla.

Kurkkaa myös sometiimiläisemme Marin juttu Pokémon GO:sta