Mari <3 Pokémon Go

Julkaistu 11.8.2016

Kun kuulin ensimmäistä kertaa Pokémon Go:sta, olin innoissani. Pokémoneja joita voi (melkein) oikeasti löytää lähiympäristöstä – aivan mahtavaa! Nyt kun pelaamista on takana pari viikkoa, olen siitä vielä enemmän innoissani kuin aluksi.

Tavoitteenani on löytää ja kehittää mahdollisimman monia erilaisia ja hyviä Pokémoneja. Salien valloitus ei ainakaan vielä kiinnosta hirveästi. Nyt Pokémoneja on löytynytkin jo aika kivasti: 89 erilaista ja yhteensä on tullut napattua yli tuhat yksilöä. Ehdoton ykköslempparini on Flareon, ja melkein yhtä kivoja ovat myös Squirttlet, Charmanderit ja Growlithet.
 
Pelin vuoksi työmatkani pituus on vähintäänkin tuplaantunut, kun matkalla on tietenkin koukattava kaikkien vastaantulevien lurejen kautta. Pelatessa onkin kertynyt jo yli sata käveltyä kilometriä. Hauskinta on käydä etsimässä Pokémoneja kavereiden kanssa, ja kaikki lenkit ovat lopulta venähtäneet reilusti yön puolelle kun pelaamista ei vain malta lopettaa. Poikaystäväni taas piti peliä alkuun aivan turhanpäiväisenä, mutta kun sain hänet houkuteltua lataamaan sovelluksen, hän eteni päivässä 14 tasoa! Ja kyllä, hän on lomalla.
 
Vaikeinta pelissä on olla kehittämättä Pokémoneja heti kun siihen on mahdollisuus. Tiedän, että periaatteessa Pokémonit kannattaa kehittää vain jos ne ovat lähes niin voimakkaita kuin ne vain voivat olla, ja vielä Lucky Eggin alaisuudessa, jolloin kaikesta tulee tuplapisteet. Aina tähän ei vain riitä kärsivällisyys, ja olenkin saanut kärsiä siitä. Esimerkiksi silloin, kun kehitin Squirttlen +200cp, ja seuraavana päivänä löysin samanlaisen +550cp. Oli siis pakko vaihtaa vaivalla kehitetty Wartortle yhteen Squirttle-karkkiin.
 
Tällä hetkellä olen tasolla 21, ja tunnen kuinka tämä peli kietoo minua koko ajan vahvemmin pikkusormensa ympärille. Toivottavasti innostus ei lopahda sitten kun kaikki Pokémonit ovat löytyneet, sillä mielestäni peli on tosi kiva tapa viettää aikaa. Peli luo myös turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta kaupungilla liikkumiseen. Hauska ilmiö on myös se, kun lapset raahaavat vanhempiansa Pokémon Go -lenkeille, ja opettavat heille pelin saloja. Toivottavasti Niantic kehitteleekin jo jotain uutta pelaajien päänmenoksi!

Vieraile virallisella Pokémon Go -sivulla

Mari

Tele Finlandin sometiimiläinen

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15