Jumppaohjaajan sovellusvinkit

Julkaistu 26.1.2016
jumppavinkit

Marjo Rimpiläinen toimii liikunnanohjaajana päivätyönsä ohella. Ketterällä netillä varustettu älypuhelin ja siihen ladatut kuntoilusovellukset auttavat kiireistä perheenäitiä liikkumaan myös vapaa-ajalla. ”Positiivisesti tsemppaavat sovellukset auttavat voimaan hyvin ja jaksamaan töiden jälkeen. Painonhallintaankin ne ovat hyviä apureita.”

Reippailla lenkeillään Marjo käyttää Sports Tracker -sovellusta, joka mittaa muun muassa aikaa, matkaa, reittiä ja vauhtia. ”Viitteellisen energiankulutuksen näkeminen auttoi tajuamaan, kuinka paljon jo puolen tunnin arkikävelystä on oikeasti hyötyä. Oma isänikin innostui käyttämään sitä hiihtäessään”, Marjo kertoo. ”Lisäksi sovelluksesta oli yllättävä hyöty muuton jälkeen. Karttanäkymästä löysin polkuja, joita pitkin kulkea uudessa ympäristössä.”

”HeiaHeia!-sovellus taas auttaa seuraamaan oman liikkumisen määrää ja potkii tarvittaessa hyvällä tavalla liikkeelle. Kun näkee kavereiden olleen ahkeria, niin pakkohan se on itsekin aktivoitua”, Marjo nauraa. ”Lisäksi käytän sykemittaria, joka kertoo, jos tänään pitäisi liikkua vielä vähän.”

”Itsekseen kuntoileva löytää älypuhelimella helposti erilaisia suositusohjelmia. Kun ohjelma on kännykässä, se myös muistuttaa mitä liikkeitä piti tehdä ja kuinka paljon.”

Korvaamaton hyöty lapsiperheen arjessa

Marjo muistuttaa, että lasten harrastusten pyöritys tapahtuu nykyään puhtaasti netin avulla. ”Kaikki viestintä joukkueen, huoltojoukkojen ja vanhempien välillä tapahtuu sähköpostilla tai pikaviestiryhmässä. Jos tulee muutoksia, saan heti tiedon puhelimen ruudulle missä vain.”

”Luen myös koulun päivittäiset Wilma-verkkoviestit puhelimellani. Opettaja saattaa ilmoittaa, että huomenna lapselle ulkoiluvaatteet mukaan. Siksi netti kännykässä on ihan ehdoton.”

Ruokailu ja monipuolinen ravinto ovat luonnollisesti olennainen osa hyvinvointia. ”Reseptit haen nykyään Valion sovelluksella. On kiva, että voi vielä kaupassakin tehdä päätöksiä”, Marjo iloitsee.  ”Haluan siirtää rutiineja yhä enemmän kännykkään ja itsepalveluun, koska se vapauttaa aikaa tärkeämpään: yhdessäoloon lasten kanssa.”

”Rohkaisisin kaikkia testaamaan uusia tapoja tehdä tutut asiat. Netti puhelimessa helpottaa elämää hurjan paljon”, hän summaa. ”Kauppakassi-palvelu menee seuraavaksi kokeiluun!”

Marjon sovellusvinkit – lataa ilmaiseksi:

Sports Tracker
Sovellus muuttaa älypuhelimesi urheilutietokoneeksi. Kävely, juoksu, pyöräily tai hiihto, Sports Tracker mittaa reitin pituuden, nopeuden sekä energiankulutuksen puolestasi kännykkäsi välityksellä.

HeiaHeia!
Sovelluksella on helppo pitää kirjaa omasta liikunnastaan, ja kaverit tai työporukat voivat kannustaa toisiaan liikkumaan silloinkin kun ei huvittaisi. Lajeja löytyy satoja hyötyliikunnasta extremeen.

Moves
Suomalainen Moves mittaa ja tallentaa kävelyyn, juoksuun ja pyöräilyyn käyttämäsi ajan, askeleet, taitetut kilometrit sekä kulutetut kalorit. Helppo ja fiksu sovellus tunnistaa automaattisesti, milloin kävely vaihtuu juoksuksi, pyöräilyksi tai bussimatkaksi. Ja mikä parasta, sovelluksen lataamisen jälkeen se alkaa välittömästi laskea askeleita ja matkoja ilman, että sovellus täytyisi aktivoida erikseen aina ennen liikkumista.

Valio Reseptit
Tällä sovelluksella löydät tuhansia ruokareseptejä, ja voit selata niitä helposti vaikka erityisruokavalion mukaan. Reseptit muuttuvat näppärästi ostoslistaksi puhelimeesi.

Voit ladata ilmaisia sovelluksia helposti oman puhelimesi sovelluskaupasta (Google Play, App Store tai Windows Phone -kauppa).

Marjo Rimpiläinen