Valitako Android vai Apple?

Julkaistu 10.10.2016

Kangasteleeko mielessä uusi puhelin? Etenkin monet Lumioihin tottuneet asiakkaamme ovat aprikoineet, poimiako seuraavaksi kyytiin iPhone vai jokin Android-puhelimista.

Vaikka käyttöliittymien erot ovatkin yleensä pitkälti makuasioita, kokosimme avuksesi muutamia eroavaisuuksia Googlen Android- ja iPhonen iOS -käyttöjärjestelmien välillä.

Applen iOS

Helposti käytettävä ja omaksuttava, turvallinen ja varmatoiminen.

Ilme: Aloitusnäkymä on yksinkertaisen tyylikäs sovellusvalikko, ja siksi helppo omaksua. iPhone on aina iPhone: saman ohjelmistoversion käyttöjärjestelmä näyttää samalta, oli puhelin sitten iPhone 5S tai 7.

Rajatut muokkausmahdollisuudet: Aloitusnäkymän personointimahdollisuudet jäävät pitkälti taustakuvan vaihtoon ja sovelluskuvakkeiden asetteluun, joissa on joitakin rajoituksia. Oletusohjelmien, kuten nettiselaimen, vaihtaminen ei onnistu.

Oma latausliitäntä: iPhoneissa on vielä toistaiseksi Applen oma latausportti, eli tarvitset Applen latausjohdon mukaasi, jos pelkäät akun loppuvan kesken kaiken.

Päivitykset varmemmin ja nopeammin:
Toisin kuin Android-puhelinten kohdalla, kaikki iOS-puhelimet ovat yhden ja saman valmistajan, eli Applen, käsialaa. ”Suljettu” iOS on myös vähemmän haavoittuvainen käyttöjärjestelmä.

Sovelluskauppa App Store: Tarjoaa mitä parhaimman ja laadukkaimman valikoiman sovelluksia joka lähtöön. Apple kontrolloi sovellusten laatua tarkasti.

 

Googlen Android

Käytännöllinen ja muokattavissa helposti itsesi näköiseksi.

Ilme: Käyttöliittymä näyttää hieman erilaiselta puhelimesta riippuen. Lumiaan tottuneelle muokattavampi Android voi olla kuitenkin hieman tutumpi käyttää. Suosituimpia Android-merkkejä ovat Samsung, Sony ja Huawei.

Monipuolinen muokkaaminen:
Voit räätälöidä aloitusnäyttöjen sisältöjä ja ilmettä mielesi ja makusi mukaan. Voit poimia aloitusruuduille vain haluamasi sovellukset ja miniohjelmat. Oletusohjelmien, kuten nettiselaimen, vaihtaminen onnistuu.
 

Helppo ladata melkeinpä missä vain: Android-puhelimiin sopii mikä vain standardoitu Micro USB -laturi ja -johto (kuten Lumioissakin). Androidit ovat joustavampia yhteensopivuuksien suhteen.

Epävarmemmat päivitysaikataulut: Android-puhelinten kirjo on varsin laaja, minkä vuoksi testattujen ohjelmistopäivitysten saanti omaan puhelimeen voi vaihdella paljonkin puhelinvalmistajasta riippuen.

Sovelluskauppa Google Play: Vielä Appleakin laajempi valikoima sovelluksia, mutta laadunvalvonta on myös jonkin verran heikompaa, joten perusvalppaus on tarpeen.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15