Tohtorin testattavana Galaxy S6 Edge+

Julkaistu 19.4.2016

Tyylikkäin näkemäni puhelin – tämä oli ensimmäinen ajatukseni, kun sain ottaa Galaxy S6 Edge+ -puhelimen testikäyttöön. Enkä pettynyt jatkossakaan: Samsungin lippulaivaperheen suurin malli osoittautui nopeaksi ja monipuoliseksi työkaluksi testiviikkojen aikana.

Muotoilu on ensimmäinen asia, johon väistämättä kiinnittää huomiota Samsung Galaxy S6 Edge+ -puhelimessa. Pyöristetyt reunat ja suuri ja erinomaisen kirkas 5,7 tuuman näyttö keräsivät katseita kahvipöydässä. Nykyisellä suurien näyttöjen aikakaudella lähes kaikki puhelimet näyttävät ensivilkaisulla samalta. Mutta tämä erottuu joukosta, ja edukseen.

Haasteeksi varsinkin käytön alussa muodostui kuitenkin puhelimen koko: 154,4 mm pituinen ja 75,8 mm levyinen puhelin ei mahtunutkaan kaikkien housujeni taskuun; pyöräily puhelin taskussa osoittautui epämiellyttäväksi, eikä sitä viitsinyt aina raahata mukaan esimerkiksi kuntosalille. Lisäksi puhelimen käyttöön ottaa kuin huomaamatta molemmat kädet, kun aiemman puhelimeni kanssa pärjäsi ongelmitta vain yhdellä.

Nopeasti suurta kokoa oppi toisaalta myös arvostamaan. Suurelta näytöltä oli miellyttävä lukea sähköposteja, uutisia ja pdf-tiedostoja, katsoa videoita sekä muokata excel-taulukoita. Huomasin testiviikkojen aikana, että junamatkoilla aiemmin käytössä ollut tabletti saikin jäädä kotiin.

Puhelimen käyttö oli myös erittäin miellyttävää. Samsungin tuotteet ja Android-käyttöjärjestelmä olivat minulle minulle tuttuja tablettien puolelta, mutta puhelimena tämä oli ensimmäinen Samsungini. Aiemmat kokemukseni puhelimen käyttöjärjestelmän vaihdosta eivät olleet rohkaisevia, mutta jouduin muuttamaan mielipidettäni: vaihto iPhonesta Samsungiin oli tehty helpoksi. Kaikki aiemman puhelimeni kontaktit, muistiotiedot ja jopa halutessaan valokuvat sai siirrettyä kätevästi verkon kautta puhelimesta toiseen. Lisäksi arkikäytössä applikaatiot avautuivat viiveettä, prosessori jaksoi pyörittää ongelmitta useita ohjelmia päällekkäin. Kameran kuvanlaatu erottui erityisesti hämärässä otetuissa kuvissa edukseen. Myös päivänvalossa otetut kuvat olivat tarkkoja ja värintoisto luonnollista.

Positiivista puhelimessa oli myös akun kesto. Akku kesti kovaakin käyttöä ongelmitta koko päivän, kevyempää kaksi. Lisäksi puhelimen mukana tulevalla pikalaturilla latausaika lähes tyhjästä akusta täyteen oli vain reilu tunti. Aiempi puhelimeni myös tuntui hyytyvän tämän tästä kylmässä, mutta Samsung ei hätkähtänyt lainkaan edes tammikuun kovissa, yli 20 asteen pakkasissa.

Mitä puhelimesta päällimmäisenä jää mieleen? Kauneus ja erittäin sujuva käyttö. Plus-koon puhelin sopii erinomaisesti sähköpostien läpikäyntiin, uutisten ja tieteellisten artikkelienkin lukemiseen, tiedostojen muokkaamiseen – yleisesti monipuoliseen työntekoon. Jos puhelinta kuitenkin kantaa mukanaan niin työssä kuin vapaalla, kokouksissa ja urheillessa, niin valitsisin kuitenkin mieluummin kokoluokkaa pienemmän puhelimen.


Laitteen kolme parasta ominaisuutta:

  1. Erittäin onnistunut ja kaunis muotoilu, kerää katseita
  2. Nopea, ohjelmat aukeavat viiveettä
  3. Lataus nopeaa, pikalatauksella akku täyteen noin tunnissa. Akku kestää ongelmitta koko päivän.


Laitteen kolme huonointa ominaisuutta:

  1. Omaan makuuni hieman liian iso, ei esimerkiksi mahdu kaikkien housujen taskuun.
  2. Ennustava tekstinsyöttö ei toimi yhtä kätevästi kuin edellisessä puhelimessani.
  3. Pyöristetty reuna aiheuttaa ajoittain virhepainalluksia.

Samsung Galaxy S6 Edge sekä Samsung Galaxy S6 Edge+ ovat saatavilla verkkokaupastamme, nappaa omasi täältä >>

Joonas

Lääkäri, 30 vuotta, Mikkeli

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

2 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15