Testissä Honor 7

Julkaistu 26.1.2016

Sain testattavaksi Huawein paljon puhutun Honor 7 -mallin. Olin itsekin lukenut ja seurannut keskusteluja mallista, koska se on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen! Itselläni on aikaisemmin ollut käytössä Samsungin Note 4, joten näytöltään isommat puhelimet ovat tuttuja.


Sain testattavaksi Huawein paljon puhutun Honor 7 -mallin. Olin itsekin lukenut ja seurannut keskusteluja mallista, koska se on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen! Itselläni on aikaisemmin ollut käytössä Samsungin Note 4, joten näytöltään isommat puhelimet ovat tuttuja.

Kun vihdoin sain käsiini Honorin pakkauksen, se yllätti minut täysin. Räikeän sinisen pakkauksen väri kutsui luokseen ja huusi: ”Avaa minut!” Otettuani puhelimen käteeni huomasin, että nyt on käytössä jotain tuttua. Honor 7:n metallinen kuori ja olemus toi mieleen heti tutun ja turvallisen iPhonen, mutta ilman koti-näppäintä. Itse pidän metallisesta ulkonäöstä, joten tämä sytytti heti.

Laitteen käyttöönotto onnistui helposti, eikä suurempia pätkimisiä tullut. Alussa asetuksien valinnassa näyttö ylireagoi kosketukseen ja valinnan tekeminen oli vaikeaa. Ylireagointi meni yhtä nopeasti pois kuin se alkoikin. Kun tarvittavat asetukset oli tehty, oli laite valmis käyttöön. Itse olen tottunut fyysiseen kotinäppäimeen, joten alussa käyttämisessä oli haasteita. Hetken hämmästelyn jälkeen huomasin käyttäväni Honor 7:ää kuin omaani.

Itselläni ei ole Huawein laitteista kokemusta, joten Honor kyllä uudisti ajatukset. Laite ei ole kooltaan suuri, eikä todellakaan liian painava. Itselläni puhelin kulkee niin lenkillä kuin salillakin mukana ja tämä kaveri kyllä on todistanut olevansa näppärä! Tarvittavat sovellukset sai hankittua tutun Google Playn kautta ja puhelimesta tuli entistä henkilökohtaisempi.

Laitetta jonkin aikaa käytettyäni huomasin, että nyt täytyy laittaa kamera testiin. Aloin tarkkailla haastavia kohteita, kuten omaa nukkuvaa koiraani ja lumen ja pakkasen kohmettamaa maata. 20 megapikselin kamera todisti olevansa aina mukana. Laitteessa oli valmiina erilaiset oletusasetukset kuin mihin itse olin tottunut, joten ensimmäiset kuvat epäonnistuivat. Asetuksia oli kuitenkin helppo säädellä ja löysin omaan käyttööni juuri oikeat. Laitteen näytöltä on helppo nähdä, onnistuiko kuva vai ei.

Mitä positiivista laitteessa on mielestäni?

– Olemus ja ulkomuoto. Laite on myös erittäin tehokas ja sopii käteen kuin käteen.
– Laitetta oli helppo käyttää, vaikka en ole käyttänyt tämän kaltaista Android-järjestelmää. Siihen tottui nopeasti.
– Hinta-laatusuhde on todella hyvä ja puhelimeen voi laittaa kaksi sim-korttia. Suuri akku ja pikalatauksen tuomat edut ovat myös plussaa!

Muita huomioita?

– Kuvatessa kameran tarkentaessa vähäisessä valossa viive on liian iso omaan käyttööni.
– Alussa ollut näytön ylireagoiminen kosketuksesta haittasi tunnelmaa. Mitään muita bugeja ei itselleni ole tullut.
– Laite voisi vielä olla vesitiivis, heh.

Supersuosittu Honor löytyy verkkokaupastamme – tarjoushintaan!

Hermanni

Asiakaspalvelija sosiaalisessa mediassa/Tele Finlandin sometiimi
23 vuotta

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15