Sony Xperia Z5

Julkaistu 5.2.2016

Olen Antti Kirves, 47-vuotias espoolainen mainosmies. Harrastan maasto- ja alamäkipyöräilyä, joogaa, retkeilyä, vapaalaskua, sulkapalloa, lenkkeilyä, veneilyä ja kuntosalia. Olen pitkän linjan Apple-ihminen, iPhonet on käyty läpi ensimmäisestä versiosta alkaen. Nyt testissä Sony Xperia Z5 -luuri.


Parhaita ominaisuuksia Z5:ssä on vedenkestävyys, akunkesto (super) ja kameran ominaisuudet.

Huonoja juttuja näytön vajavainen kirkkaus tietyissä olosuhteissa ja satunnainen vierityksen nykiminen. Joku pikkubugi oli hetken nettiyhteydessä, mutta siitä selvisi uudelleenkäynnistyksellä.


Otin laitteen sporttipuhelimeksi. Se kulkee mukana niissä tilanteissa, joihin nykyinen luurini iPhone 6 plus ei saa lupaa. iPhone on tärkeä työkaluni ja saumattomasti synkronoitu työkoneeseeni, mutta auttamattoman kömpelö ja haavoittuvainen, jopa tuhoutuvainen touhutessa. Ulkoilmaharrastusteni vuoksi veden- ja roiskeenkestävyys on sporttiluurin tärkein ominaisuus. Ja kamera. Suorituskykyisen kameran ottaa useammin esille, kun tilanne on päällä.

Z5 on miellyttävä kädessä, sen kansi tuntuu sormissa erityisen mukavalta ja koko puhelin sopii medium-kokoiseen käpälääni kuin hanska. Siinä pysyy, on kevyt ja näppärä. Avaaminen on nopea ja kätevä sormenjälkitunnistuksella, nopea ruudun herätys esimerkiksi kellon katsomista varten tuplanäpäytyksellä yllättävän mukava keksintö.

Tämä oli ensikosketukseni Androidiin. Uuden käyttöjärjestelmän opetteluun meni kyllä hetki jos toinenkin. Jotta setupin saa mieleisekseen ja ominaisuuksiin tutustuttua, on kaikki mahdolliset valikot ja alavalikoiden valikot käytävä läpi. Ei harmittanut, aikalailla helppo ja looginen käyttis. Erilaisten ikonihälytysten ilmestyileminen (päivityksiä) näytön yläreunaan meni vähän överiksi, mutta niihin varmasti tottuu.

Sitten action! Latasin Sportstrackerin, musat korviin ja lähdin lenkille tietäen, että pikku hikoilu vesisateessa ei hetkauta laitetta millään tavalla. Huippuhauskaa, tätä ei työpuhelimen kanssa ole voinut tehdä! Odotan, että pääsen räntäretkille ja alppihommiin kuvailemaan, Z5 on varmasti miellyttävä matkakumppani myös loistavan akunkestonsa ansiosta.

Sony Xperia Z5 on mielestäni nätti huippupuhelin aktiiviselle ihmiselle, jolla saattaa välillä roiskua rapatessa ja joka kuvaa mielellään tekemisiään.

Kiinnostuitko Sonysta? Tutustu puhelimen ominaisuuksiin tarkemmin verkkokaupassamme!