Testattavana Xperia M5

Julkaistu 29.1.2016

Sain näppeihini testattavaksi Sony Xperia M5:sen. Jo ennakkoon houkuttelevalta kuulostivat etenkin hyvä kamera niin video- kuin valokuvausominaisuuksiltaan, pitkä akunkesto ja vedenkestävyys. Itselleni mielenkiintoista oli myös päästä tutustumaan tarkemmin Android-käyttöliittymään.

Puhelimien visuaaliset erot ovat nykyään melko pieniä suurien näyttöjen vuoksi. Puhelin tuntui omaan työpuhelimeen (iPhone 6) verrattuna hieman kookkaalta. Toisaalta koko ja muoto mahdollistavat sen käytön ilman suojakuoria. Näppäimet on sijoitettu puhelimen kylkeen mahdollistaen käytön yhdellä kädellä.

Testijaksolle sattui mukavasti reissu Argentiinaan, jossa pääsin testaamaan puhelimen ominaisuuksia haastavissa olosuhteissa mm. jäätiköllä ja vesiputouksilla. Vesiputouksilla oli eräs silta putouksen alla, jossa kaikki kastuivat läpimäräksi ja ihmiset pitivät minua hulluna, kun räpsin puhelimella vaakasateessa kuvia. Kosketusnäyttö ei ihan joka painallusta kastuessaan lukenut, mutta puhelin kesti hyvin.

Puhelimen kamera ei erottunut alkuun edukseen sisätiloissa, mutta ulkona kuvatessa se osoittautui erittäin hyväksi. Värit ovat erittäin kirkkaita ja kuvat teräviä. Ainoa pieni miinus valokuvauksessa on pieni viive painalluksen jälkeen, jolloin joku tilanne voi ehtiä mennä ohi. Sama viive ilmenee myös ottaessa screenshotteja, jotka eivät viiveen vuoksi välttämättä onnistu. Myös videokuvaus 4K-laadulla teki positiivisen vaikutuksen. Puhelimessa ilmeni myös ”kuva-assistentti” – ominaisuus, joka luo mm. tyyliteltyjä kuvia ja elokuvia omista kuvista. Nämä valokuvista ja videoista tehdyt elokuvat saivat reissussa aikaan wow-fiiliksiä. Kameran sai nopeasti käyttön painamalla pitkään kamera-näppäintä jopa puhelimen ollessa lukossa. Tämä aiheutti pari kertaa kasan pimeitä taskukuvia testijakson aikana.

Akunkesto oli puhelimessa luvatun hyvä. On hienoa huomata, että puhelinvalmistajat ovat kehittäneet myös akkuja. Kaikki nykypuhelimet eivät tunnu kestävän aktiivisessa käytössä edes aamusta iltaan, mutta tätä Xperiaa tuli ladattua keskimäärin joka toinen yö.

Sony Xperia M5 on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen puhelin, joka haastaa monilta ominaisuuksiltaan puhelinvalmistajien lippulaivat.

Laitteen kolme parasta ominaisuutta:
+ Kamera (tarkkuus ja ominaisuudet)
+ Akunkesto
+ Hinta-laatusuhde

Laitteen kolme huonointa ominaisuutta:
- Viiveet eri toiminnoissa
- Kosketusnäytön kosketustarkkuus
- Kameran sijainti (itsellä ja muilla monissa kuvissa sormi kuvan reunalla)

Marko Mustonen

Projektipäällikkö, Kuopio

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15