Sony smartband 2

Julkaistu 26.1.2016

Työssäni valmennan ihmisiä vapauttamaan heidän koko potentiaalinsa, ja siksi suorituskyvyn ja hyvinvoinnin optimointi on minulle erittäin mieluinen aihe. ”What you can’t measure, you can’t manage” – mittaamisella on siis uskomattoman suuri merkitys tavoitteiden saavuttamisessa! Olen elämäni aikana mitannut omaani ja valmennettavieni elämää vuosia, ja nyt pääsin ilokseni testaamaan Sonyn uutta aktiivisuusranneketta Sony SmartBand 2:sta.

 

Aluksi luulin, että kyseessä on taas yksi ranneke, joka mittaa askelia, sykettä ja poltettuja kaloreita, mutta nopeasti ymmärsin, että nyt edessäni on jotain hienompaa. Sonyn uudessa rannekkeessa on nimittäin Firstbeatin teknologiaa hyödyntävä sykevälivaihteluja mittaava ominaisuus. Käytännössä ranneke siis mittaa stressiä ja siitä palautumista. Oli stressi sitten henkistä tai fyysistä pystyt rannekkeen avulla näkemään stressitasojesi vaihtelun kännykkään piirtyvinä palkkeina. Olen jo aikaisemmin mitannut sykevälivaihteluja ja olen rehellisesti sitä mieltä, että niiden mittaaminen on kenties paras kohde kaikille terveille ihmisille, jotka pyrkivät optimoimaan suorituskykyään.

 

Vaikkei ranteesta mitatut luvut ole aivan yhtä tarkkoja kuin Firstbeatin rintaan asetettavalla mittarilla, ranneke kertoo sinulle hyvin selkeästi esimerkiksi…
-    Kuinka paljon tietyt työtehtävät stressaavat sinua.
-    Miten työpäivän aikana vietetyt tauot, aika kotona, vapaapäivät sekä uni palauttavat sinut stressistä.
-    Kuinka laadukasta unesi oli.
-    Kuinka rankka treenisi todella oli.
-    Oletko jo palautunut edellisestä treenistäsi.

Uskomattoman tärkeää tietoa, jonka avulla voit optimoida palautumistasi. Optimaalisesti sykevälivaihtelukäyrässä on paljon ylös-alas –vaihtelua. Stressi on sinulle parhaimmillaan erinomainen ”työkalu”, kunhan stressi ei ole ns. kroonista eli pysy korkealla tasolla yhtenäisesti. Huomion arvoista toki myös on, että jatkuva matala stressi ei ole myöskään tavoiteltavaa. Stressistä puhuttaessa onkin parempi puhua tasapainon sijaan vastapainosta.

 

Sonyn SmartBand 2 on ehdottomasti yksi käyttäjäystävällisimmistä ja hyödyllisimmistä tällä hetkellä markkinoilla olevista aktiivisuusrannekkeista. Hinta/laatu –suhde on kohdallaan ja ranneke tuntuu pysyvän mukana kovassakin menossa!

Taneli Rantala
Hyvinvointi- ja huippusuorituskykyvalmentaja, Lifted.fi