Marshall London testissä

Julkaistu 26.1.2016

Kun sain testattavakseni upouuden Marshall Londonin, olin hieman ennakkoluuloinen enkä tiennyt puhelimesta paljoakaan. Sen tiesin että ensimmäistä kertaa kädessäni on puhelin, mitä markkinoidaan ihan eri kulmalla kuin muita tulokkaita. Marshall on nimittäin tunnettu musiikkimaailmassa laadukkaista vahvistimista ja brändi nauttiikin suurta suosiota eri artistien keskuudessa. Mutta mitä tämä tarjoaa minulle puhelimena?

 

Design
 
Avattuani paketin häkellyin puhelimen ulkonäöstä: Musta puhelin koristeltuna valkoisin kehyksin, yksityiskohdat loistivat kultaisena. Todella tyylikäs, elegantti muotoilu. (Diamonds are a girls best friend vai miten se meni ;)) Marshallin logon lisäksi puhelimen takaosaa koristaa vahvistimista tuttu epätasainen mattamusta kuori. Tuo ominaisuus helpottaa myös otetta puhelimesta! Näppäimien sijaan Londonissa on kultaisen värinen säädinpyörä, millä muutetaan äänenvoimakkuutta. Pakko myöntää että ihastuin puhelimen ulkonäköön aika tavalla <3

 

Ihastuksesta pelkotiloihin

Tähän asti minulla on ollut käytössäni iPhone. Vahvasti kokemani alkuihastus muuttuikin pian pelkotilaksi kun eteeni avautuivat vieraat Androidin kuvakkeet. Hetken aikaa kesti hoksata mitä tapahtuu mistäkin sovelluksesta. Ekana silmäilin missä kamera ja kuva-albumi ovat, sekä iPhonesta tutut kuvakkeet olivat kadoksissa!  Sen sijaan useita musiikkisovelluksia sekä pelejä oli heti käytettävissäni. Play-kauppa toimi pelastuksenani tässä ja Facebook/Twitter/Snapchat/Whatsapp latautuivat tuossa tuokiossa käyttööni. Android-maailma alkoi pikkuhiljaa hahmottua kun annoin aikaa sen tutustumiseen.


Loputon musiikin suurkuluttaja

Musiikki on iso osa arkeani: kuuntelen, laulan, tanssin sekä soitan kitaraa ja pianoa. Testasinkin Marshallissa heti suosikkilistojani sekä radiota. Londonissa on näppärä sovellus heti valmiina mistä voi valita suosikkiradiokanavan liveksi yhdellä napinpainalluksella ilman erillisiä latauksia. Mitä enemmän kuuntelin musaa, sen paremmin aloin ymmärtämään miksi Marshallia kehutaan maailman parhaaksi musiikkipuhelimeksi: Nappikuulokkeet on suunniteltu korva-ystävällisiksi ja mallista löytyy jokaisen korviin sopivat. Musiikin soundi on pehmeä ja puhdas.  Aikaisemmissa puhelimissa en ole saanut musiikkia tarpeeksi kovalle liikenteen metelissä, tällä puhelimella se onnistuu! Oli ihan pakko haastaa kuulokkeiden toimivuutta myös töissä puhelinpalaverissa: Puhujan ääni kuului erinomaisesti ja saamani palautteen mukaan omalta puoleltani taustahälyä ei kuulunut lainkaan. Mikrofonin sai mykistettyä alta sekunnissa. Näyttö kertoi kokoajan missä mennään äänenvoimakkuuden kanssa ja sitä pystyi helposti säätämään palaverin aikana.

Mitä muuta Marshall tarjoaa?

Ilokseni huomasin, että Marshallilla voi musiikin kuuntelun lisäksi nauhoittaa, mixata sekä soittaa eri biisejä! En ole vielä ehtinyt testaamaan miten puhelin synkkaa kitaran sekä pianon kanssa, mutta DJ:n taitoni kehittyivät jo muutamassa päivässä Londonin omilla sovelluksilla.  Tällähetkellä opettelen skrätsäystä.. :)

Ehkä siisteintä ikinä tuossa puhelimessa on helppous musiikin säätämiselle itselle ja tilanteeseen sopivaksi. Jos haluaa bassoa kovemmalle, niin senkun klikkaat M-nappia kerran ja säädät hetkessä äänet sopivaksi.  Testasin myös miten London rokkaa yhdistettynä minikaiuttimiin ja vastaus on että rokkaa!

Erikoista tässä puhelimessa on kaksi kuulokepaikkaa.  Voin kuunnella kaverin kanssa samaa biisiä tai katsoa elokuvaa/snäppejä  yhdessä ilman että koko kansa kuulee mitä puhelimessani pyörii :) Ulkomaiden katukuvissa onkin tuttua että pariskunnat kävelevät käsi kädessä ja kuuntelevat samaa biisiä hyödyntäen tuplakuulokkeita.

Jos musiikki on tärkeä osa arjessasi, suosittelen testaamaan tätä puhelinta! Pienenä varoituksena että saatat jäädä koukkuun. Tästä on muodostunut hetkessä paras lenkkikaverini, en pärjää enää ilman.  Seuraavaksi testaan miten Marshall London päräyttää volat kaakkoon auton kaiuttimissa…

 

Plussat

+ erinomainen soundi
+ nappikuulokkeet
+ design
+ opettaa musiikin saloihin
+ akun kesto oli hyvä
+ Laturi ja sen pehmustettu johto takaa pitemmän käyttöajan

 

Miinukset

-    Android (vieras käyttis vaatii opettelua)
-    Kamera heikompi kuin aikaisemmassa puhelimessani (iPhone6)
-    Turhan monta sovellusta tyrkyllä heti avattaessa

Tärkeät speksit

•    Näyttö: 4.7" IPS HD -näyttö (720x1280), Gorilla Glass 3 -lasia sormenjälkiä hylkivällä pinnoitteella.
•    Kamera: 8 megapikselin takakamera salamalla, etukamera 2 megapikseliä.
•    Musiikki ja äänet: Musiikkisoitin laajoilla toiminnoilla, Wolfson WM8281 -äänikortti, stereokaiuttimet, 2 x 3.5 mm audioliitin.
•    Muisti: Keskusmuistia 2 GB ja 16 Gt tallennustilaa, microSD-kortilla jopa 64 Gt