Ensivaikutelmia Sony Xperia XA:sta

Julkaistu 5.10.2016

Sony Xperia XA nappaa helposti shoppailijan katseen puhelinhyllyllä leveällä näytöllään ja erottuvilla värivaihtoehdoillaan.

Puhelimen muotoilu erottuu tyylikkäästi muista tämän hetken puhelimista etenkin siksi, että näyttö hipoo puhelimen sivureunoja luoden sille modernin ja raikkaan ulkoasun. Myös puhelimen takapuoli näyttää hyvältä. Se on pelkistetyn tyylikäs ja erityisesti ruusun kultainen väri miellyttää silmääni niin paljon, ettei tee mieli peittää sitä suojakuorella.
 
Vaikka pitkä puhelin näyttääkin hienolta, pituus herättää vähän ihmetystä näytön alapuolella olevan ylimääräiseltä tuntuvan palkin johdosta. Tuntuu oudolta, että näyttö ei ulotu alas asti tai vaihtoehtoisesti puhelimesta olisi voitu tehdä sentin lyhyempi. Vaikka ylimääräinen pituus saattaakin haitata sellaisia käyttäjiä jotka pitävät puhelinta pikkulaukussa tai taskussa, käyttäjän käteen Sony Xperia XA:n mitat sopivat täydellisesti. Puhelinta voi käyttää sujuvasti vaikka vain yhdellä kädellä myös sen vuoksi, että se ei tunnu liian liukkaalta kädessä.
 
Xperia XA toimii samalla Android Marshmallow'lla kuin sarjan monta sataa euroa kalliimmat puhelimetkin. Puhelimen sisältöä voi räätälöidä omaan käyttöön sopivaksi, ja käyttöliittymä on visuaalisesti miellyttävä. Sen lisäksi puhelin tarjoaa erilaisia teemoja, joiden avulla käyttäjä voi tehdä käyttökokemuksesta omaa silmää viehättävämmän. Käyttökokemusta parantaa myös strategisesti sijoitettu äänensäätö-nappula. Sormenjälkitunnistimen puuttuminen painaa kuitenkin isona miinuksena käyttökokemuksessa.
 
iPhone 6:n tottuneena käyttäjänä puhelimen näyttö tuntuu hieman turhan hämärältä, vaikka terävyydessä en huomaakaan erityisen suurta eroa. Aktiivisena Instagramin ja Snapchatin käyttäjänä se on kuitenkin yksi puhelimen huonoimmista puolista, sillä se vie terävimmän kulman kuvien muokkaamisesta. Itse kameraa on helppo käyttää pikanäppäimen ja laajan näytön ansiosta. Kuvausolosuhteista riippuen kuvat ovat ihan hyvälaatuisia, ainakin näytöltä katsottuna. Oikeuksiinsa kamera pääsee kirkkaassa valossa kuvatessa. Hämärässä kuvatessa kuvista tulee helposti epätarkkoja ja liian pehmeitä. Parasta kamerassa on se, että kuvan väriä ja kirkkautta voi säätää helposti kuvaustilanteessa.
 
Tässä puhelimessa edullinen hinta ja tavallisen käyttäjän tarvitsemat ominaisuudet kohtaavat. Jos etsit kohtuullisen hintaista puhelinta etkä halua karsia älypuhelimen tärkeimmistä ominaisuuksista, Xperia XA on loistovalinta sinulle. Puhelimessa yhdistyvät hieno ulkoasu, edullisuus ja hyvä käytettävyys.

Kirjoittaja: Mari Tele Finlandin some-tiimistä

Mari

Tele Finlandin sometiimiläinen

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15