Sony Xperia M4 Aqua 13-vuotiaan Aadan testauksessa

Julkaistu 17.3.2016

Parasta puhelimessa ehdottomasti on iso näyttö, hyvä akun kesto ja se miten helposti saa muokattua alkunäyttöä erilaiseksi. Huonoimmat puolet ovat kameran hitaus ja muita pieniä ärsyttäviä asioita kuten Emojit eivät näy muualla kuin Whatsappissa tavallisina ja screenshotin ottaminen on hidasta.

Ennen tätä puhelinta ajattelin Sonyn olevan hidas ja kömpelö merkki, mutta paljastui, että ei Sonykaan ole aivan toivoton tapaus. Kuitenkin erot iPhoneen ovat suuret. Alkuun jopa kirjoittaminen uudella puhelimella oli vaikeaa, mutta totuin nopeasti. Vanhassa puhelimessani oli hyvä ja nopea kamera. Sonyssä akun kesto taas oli paljon parempi, mutta puhelimen lataaminen nollasta sataan kesti tunteja. En tiedä, kumpi on parempi: nopeasti latautuva mutta myös nopeasti akkua kuluttava puhelin, vai hitaasti latautuva mutta myös hitaasti kuluttava puhelin. Puhelin, joka olisi lähes täydellinen, olisi varmaan Sony Xperia M4:n ja iPhonen sekoitus: nopea lataus, mutta hitaasti kuluva akku, tarkka ja nopea kamera, mutta hauskoja efektejä kameraan, yksinkertainen valikko, mutta mahdollisuus tehdä pieniä lisäyksiä kotivalikkoon ja iso näyttö ja nopeat screenshotit.

Itse tykkäsin Sonyllä pelata paljon ja katsoa YouTube-videoita, koska näyttö oli iso ja isolta näytöltä näkee hyvin. Välillä meinasi mennä hermot Sonyyn pienten ja ärsyttävien vikojen takia, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna ei se ollut kuitenkaan niin iso ongelma.

Suosittelisin puhelinta esimerkiksi henkilölle, joka matkustelee paljon, mutta ottaa kuvat toisella kameralla ja tykkää isosta näytöstä eikä ole tarvetta ottaa nopeita screenshotteja esim. Snapchatistä.

Nappaa oma Sony Xperia M4 Aqua edulliseen hintaan verkkokaupastamme >>
Tutustu upeaan Sony-mallistoomme>>

(Julkaistu alun perin 12/2015)

Aada

13 vuotta, Joensuu

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

2 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15