Android-ensikertalaisen kokemuksia Galaxy S5 Neo -puhelimesta

Julkaistu 16.3.2016

Olen ollut useita vuosia iPhone-käyttäjä, enkä ole aiemmin testannut Android-käyttöjärjestelmän puhelimia. Odotin innolla ensimmäistä tutustumista uuteen Samsung Galaxy S5 Neoon, se vaikutti ennakkoon teknisiltä ominaisuuksiltaan sekä vedenkestävyydeltään erittäin sopivalta puhelimelta aktiiviseen elämäntyyliini.

Ensikosketus puhelimeen oli positiivinen, laatuvaikutelma näkyi sekä puhelimen pakkauksessa että sen käyttöönotossa. Useita vuosia iOS -käyttöjärjestelmään tottuneena sekä tietokoneella, että puhelimessa oli Androidissa hieman opettelemista.  Käyttöjärjestelmän omaksuminen pikakomentoineen kesti minulta aktiivisessa käytössä pari päivää, mutta viikon jälkeen aloin jo huomata selkeitä positiivisia puolia.

Normaalina puhelimena ”loki ja puhelinluettelo” ominaisuudet ovat mielestäni helppokäyttöisempiä sekä äänenlaatu on loistava. Yksittäisenä positiivisena asiana pidän sen lisäksi puhelimen ”takaisin”-nuolinäppäimen toimintaa, tällainen yksinkertainen näppäin nopeuttaa käyttöä lähes kaikissa applikaatioissa verrattuna Iphoneen. Käytettyäni puhelinta kuukauden en vaihda enää mielelläni takaisin iOS-käyttöjärjestelmään.

Teen päivittäin töitä etänä toimiessani Hyvinvointivalmentajana etenkin verkkovalmennusten parissa. Vastailen maileihin, muokkailen tiedostoja ja otan kuvia. Puhelimen ominaisuudet ovat tämän takia erityisen tärkeitä työpäivän jouhevuuden kannalta, näistä Galaxy on selviytynyt erityisen hyvin. Androidin selkeänä etuna ovat etenkin Googlen palvelut  (gmail, drive, maps), jotka toimivat todella sujuvasti linkitettynä puhelimeen. On erittäin kätevää, että esimerkiksi kuvat voi tallentaa suoraan drivelle, jolloin ne eivät vie ollenkaan tilaa puhelimen sisäiseltä muistilta, tästä johtuen Galaxyn 16gb muisti riittää minulle tästä johtuen mainosti. Kameran laatu oli minulle erittäin positiivinen yllätys, etukamerassa on 16mp ja takakamerassa 5mp. Verrattuna Iphone 6 mielestäni kamera tuottaa jopa tasapainoisemman värimaailman ja terävemmän kuvan. Myös etukameran hyvä laatu on selkeä etu vahvan selfie-pelin ylläpitämiseksi :) (@liftedfi @joutsi). Laadukkaan video ominaisuuden ansiosta 1080p 30 fps videoilla olen pystynyt kuvaamaan puhelimella järkkärin sijaan treenivideoita ja motivaatiovideoita seuraajillemme. Positiivinen lisä puhelimessa on, ettei tarvitse pelätä sen kastumista kuvatessa, sillä se kestää vettä.

Viimeisenä teknisenä ominaisuutena kehuisin vielä puhelimen näyttöä ja äänentoistoa. Aiemman Iphone 4S:n näytöltä Samsungin 5,1 tuuman 1080 x 1920 näyttöön siirtyminen oli kuin kotitelevision katsomisesta elokuvateatteriin vaihtaminen, myös äänentoisto on merkittävästi parempi eikä Samsungin omissa (In-Ear) peruskuulokkeissakaan ole valittamisen varaa. 

Mielestäni myös ulkonäöltään puhelin erottuu tyylikkäänä muista Samsungin malleista. Kooltaan minulle puhelin on melko optimaalinen, se menee sopivasti taskuun ja pystyn kirjoittamaan myös yhdellä kädellä viestejä. Kaiken kaikkiaan Galaxy S5 Neo on ollut erittäin positiivinen yllätys, ja voin suositella puhelinta erittäin hyvän hintalaatusuhteen ostoksena.

Tutustu ja tilaa!

(Julkaistu alun perin 10/2015)

Jukka Joutsiniemi

28-vuotias hyvinvointivalmentaja