Kännykkää on helppo käyttää

Julkaistu 27.6.2016

"Sain viikko sitten ensimmäisen oman kännykkäni. Menimme iskän kanssa kännykkäkauppaan. Iskä päätti puhelimen ja minä päätin värin. Otin mustavalkoisen. Ostimme myös lasille suojan. Jos kännykkä tippuu, ruutu ei mene rikki vaan suoja menee rikki", kertoo tuleva ekaluokkalainen Onni.

Kännykkää on aika helppo käyttää. Olen pelannut sillä Ekapeliä, Angry-peliä, Pikku Kakkosta ja Lohikäärmerakennuspeliä. Kivointa on kuitenkin puhelimella soittaminen. Olen jutellut jo kolmen ihmisen kanssa. Ensimmäisenä minulle soitti kummisetäni Ville. Sain Villeltä myös yhden tekstiviestin. Ymmärsin sen, sillä osaan jo lukea ja kirjoittaa – paitsi yhden kirjaimen, jonka nimeä en nyt muista.

En tiedä puhelinnumeroani, mutta ei muista hyvä kaverini Lassikaan. En ole kysynyt parhaalta kaveriltani, onko sillä jo kännykkä. Yksi Rasmus sai jo 5-vuotiaana puhelimen ja käytti sitä vähän eskarissa.

Minua jännittää vähän kouluun meneminen, koska siellä on uusia ihmisiä. Luokallani on ainakin kolme tuttua kaveria. Koulun jälkeen menen iltapäiväkerhoon. En vielä tiedä, otanko kännykän mukaan kouluun. Nyt kesällä en ota puhelinta mukaan, jos menen pyörällä, jotta se ei tipu ja mene rikki. Joskus otan puhelimen mukaan kavereille, jos haluan kaverin oman numeron.

Kirjoittaja: Onni, tuleva ekaluokkalainen

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

7 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15