Digimaailma tutuksi myös vanhemmille

Julkaistu 20.6.2016

Kun puhelin on hankittu, on vanhempien hyvä olla perillä lapsen seikkailuista digimaailmassa. Tele Finlandin johtaja Sonja Pihlaja kehottaa vanhempia tutustumaan digimaailmaan lasten kanssa.

– On todella tärkeää, että vanhempi kyselee lapselta puhelimen käytöstä ihan samalla tavalla kuin esimerkiksi koulupäivän kulusta. On hyvä aina välillä kysyä, mitä uusia juttuja lapsi on tänään oppinut puhelimen kanssa tai netissä ylipäätään, Tele Finlandin johtaja Sonja Pihlaja sanoo.

Hän korostaa, että vanhempien ei välttämättä tarvitse osata itse kaikkea – riittää, että on kiinnostunut siitä, mitä lapsi virtuaalimaailmassa tekee ja kokee.

– Maailma menee eteenpäin hurjaa vauhtia, ja lapset löytävät ja keksivät koko ajan uutta – ja usein sellaisia juttuja, joista vanhemmat eivät tiedä vielä mitään.

Lapsen ja vanhemman yhteinen tutustuminen digimaailmaan vähentää vanhempien pelkoja. On hyvä huomata, kuinka näppärä ja fiksu oma lapsi oikeastaan digimaailmassa toimiessaan onkaan.

– Kaiken kaikkiaan paras ohje ensipuhelimen ja -liittymän hankkimista pohtivalle vanhemmalle on se, että keskustele asiasta toisten vanhempien ja asiantuntijoiden kanssa myymälöissämme. Me autamme näissä asioissa tosi mielellämme, Pihlaja lupaa.

 

Sonja Pihlaja

Tele Finlandin johtaja

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15