Kännykkää on helppo käyttää
Julkaistu 27.6.2016

"Sain viikko sitten ensimmäisen oman kännykkäni. Menimme iskän kanssa kännykkäkauppaan. Iskä päätti puhelimen ja minä päätin värin. Otin mustavalkoisen. Ostimme myös lasille suojan. Jos kännykkä tippuu, ruutu ei mene rikki vaan suoja menee rikki", kertoo tuleva ekaluokkalainen Onni.

Lue lisää
Älypuhelin on hyvä ensipuhelin
Julkaistu 20.6.2016

Oma puhelin tuo turvaa sekä lapselle että vanhemmalle. Lapsen on mukavampi olla kotona yksinään, kun äiti ja isä ovat yhden puhelinsoiton päässä. Myös vanhemman mieltä rauhoittaa tieto siitä, että lapsen voi tavoittaa helposti ja varmistaa, että kaikki on kunnossa.

Lue lisää
Tele Finland lahjoittaa ensiliittymän lapsellesi
Julkaistu 22.6.2016

Koulutielle riitti aiemmin reppu ja tarkkaavainen ote. Nykyään yhä useampi lapsi lähtee kotoa puhelin taskussa. Tele Finland lahjoittaakin nyt lapsellesi ensiliittymän.

Lue lisää
Milloin lapselle kannattaa hankkia puhelin?
Julkaistu 22.6.2016

Näin kysyi eräs ystäväni minulta yhtenä päivänä Facebookissa. Ennen kuin lähdin vastaamaan hänelle, päätin tutustua hieman miten Google tuohon vastaisi.

Lue lisää
Kännykkä on turvallisuusasia
Julkaistu 20.6.2016

"Lydia on tulevan syksyn ekaluokkalaisia, ja niinpä puhelimen hankinta sekä sen käytön opetteleminen on nyt ajankohtaista", kertoo koulutulokkaan äiti.

Lue lisää
Digimaailma tutuksi myös vanhemmille
Julkaistu 20.6.2016

Kun puhelin on hankittu, on vanhempien hyvä olla perillä lapsen seikkailuista digimaailmassa. Tele Finlandin johtaja Sonja Pihlaja kehottaa vanhempia tutustumaan digimaailmaan lasten kanssa.

Lue lisää
Ennen katsottiin perään ikkunasta, nyt kännykästä
Julkaistu 20.6.2016

Koulun aloitus on tärkeä siirtymäkausi. Silloin lapsille ostetaan tyypillisesti ensimmäinen kännykkä.

Lue lisää