Toimiva verkko kuuluu kaikille

Julkaistu 10.8.2016

Viimeiset kaksikymmentä vuotta olen asunut eteläisen Suomen suurimmissa kaupungeissa, ja olen pitänyt itsestäänselvyytenä sitä, että puhelinyhteydet toimivat kuin rasvattu yötä päivää.

Ainoat poikkeustilanteet sujuvaan surffailuun ovat olleet kesäiset mökkiviikonloput metsän keskellä, jolloin netti on ollut liian hidas esimerkiksi podcastien kuunteluun tai Netflixin katsomiseen. Noh, tietysti se harmittaa, ja erityisen paljon se harmittaa tylsinä kesäpäivinä. Olen kuitenkin selvinnyt näistä tilanteista varsin kunniakkaasti, sillä mökillä olo on ollut aina väliaikaista ja tiedostan, että kotona yhteydet pelaavat taas normaalisti.
 
Yhteisverkon johdosta voimme nyt iloita nopeammista ja pätkimättömistä yhteyksistä uusilla alueilla. Katveiden määrä vähenee ja kuuluvuus paranee. Parempi verkko helpottaa tietoyhteiskuntaan osallistumista – asuinpaikasta riippumatta. Julkisten palveluiden lisäksi myös viihde tulee lähemmäksi. Ajattele, jos joutuisit aina menemään naapurin pihalle lähettääksesi yhden sähköpostin? Tai jos joutuisit lataamaan yhtä Youtube-videota puoli tuntia? Tuskin mieltä piristäisi sekään että Pokémon Go:n pelaaminen onnistuu vain kymmenen neliömetrin alueella, jossa ei tietenkään sijaitse yhtäkään Pokestopia.
 
Onkin hauskaa, että Sonera ja DNA ovat Suomen Yhteisverkon kautta alkaneet tarjota entistä kattavampia ja nopeampia yhteyksiä myös itään ja pohjoiseen. Näin yhteydet, jotka jo toimivat moitteettomasti suurimmilla asutusalueilla, saavuttavat myös harvemmin asutetut alueet. Ne paranevat entisillä katvealueilla jopa kymmenkertaisiksi. Tällä hetkellä Yhteisverkko kattaa jo koko Lapin sekä suurimman osan Itä-Suomesta. Syksyn edetessä rakennustyöt valmistuvat kaikissa Yhteisverkon kohteissa, ja yhä useampi voi sujuvoittaa arkeaan toimivilla yhteyksillä.

Lue lisää Yhteisverkosta

 

Mari

Tele Finlandin sometiimiläinen

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15