Tabletti tuli vahingossa Pirkon elämään

Julkaistu 4.7.2016

Keravalla eläkepäivistä nauttiva Pirkko Nykänen ei kuvitellut kuuna päivänä omistavansa taulutietokonetta. ”Ajattelin, etten tarvitse sellaista. Suoraan sanoen vastustin niitä.” Vuosi sitten ystävä kuitenkin antoi Samsung Galaxy Tab -tabletin Pirkolle. Se oli menoa.

”Tabletti avasi minulle aivan huikean maailman! En voinut uskoa enkä ymmärtää sitä, ennen kuin koin sen itse. Onhan se aivan käsittämätöntä – Googlesta löytyy koko maailma!”, hän huokaa haltioituneena. Tabletissa yllätti positiivisesti kaikki. Ihan kaikki.”

Helpompaa kuin kuvittelisi

”Digimaailma on minulle vieras. Työelämässäkin tietokoneiden tulo tuntui työläältä. Uusien ohjelmien opettelu vei kamalasti energiaa. Kun jäin eläkkeelle, pistin tietsikan kiinni vuosiksi”, hän myöntää. ”Mutta ei tabletin käyttö ollutkaan niin hankalaa kuin kuvittelin. Siinä on erittäin hyvät ja selkeät kuvasymbolit, joista ummikkokin ymmärtää helposti, että ahaa – tuosta lähetän viestin.”

Inspiraatio klipsutöihin löytyy nyt tabletista

Pirkko kertoo viihtyvänsä käsitöiden parissa. ”Korut, puu- ja klipsutyöt, virkkaaminen – kaikenlaiset kättentaidot ovat lähellä sydäntäni”, hän luettelee. ”Hämmästyksekseni löysin tabletillani aivan käsittämättömän hienoja harrastekotisivuja ja loputtomasti upeita, värikkäitä kuvia, joiden pohjalta on kiva suunnitella omia tekemisiään. Keksin vain jonkun hakusanan, jonka kirjoitan Googlen hakukenttään, ja siitä se seikkailu lähtee.”

Pussillinen uusia voitti vanhan

”Ennen etsin ideoita lehdistä ja paikkoja niistä kartoista, mitä käsillä oli. Mutta kyllä täytyy myöntää, että tabletti on ehdottomasti parempi”, Pirkko pohtii. ”Yhdestä ainoasta välineestä saa kaiken sen tiedon, mitä hain kirjastoista, kartastoista, puhelinluetteloista ja lehtihyllyiltä – paljon enemmänkin!”

Ilon aihetta löytyi myös perinteiselle lukutoukalle: ”Kirjojen tilaaminen onkin ykskaks ihanan helppoa tällaiselle kirjafriikille, joka ei asu ydinkeskustassa, ja joka haluaa sinnikkäästi lukea kaiken paperilta. Viimeisin tilaukseni taisi olla C.W. Leadbeaterin Ajatuksen voima. Internetistä löytyy paljon erilaisia kirjakauppoja, joista valita.”

Seuraavaksi Pirkko haluaa ulottaa tablettikokeilut ristisanatehtäviin. Kameraan tutustuminenkin on mielessä. ”Aviomieheni on jo on ottanut niitä, joten tiedän, että tabletilla saa hyviä kuvia.”

”Olin muutosvastarintainen ihminen, mutta en enää”

”Varmasti muillakin ikäisilläni on ennakkoluuloja, että osaanko minä. En itsekään uskaltanut ensin koskea siihen koneeseen. Pelkäsin sekoittavani sen systeemin jotenkin.”, Pirkko lohduttaa. ”Nyt olen sitä vahvasti mieltä, että kaikkien kannattaa ainakin kokeilla tablettia. Jos minä olen onnistunut, niin kyllä kaikki muutkin onnistuvat!”, hän toteaa sydämellisesti nauraen.

 

Pirkko Nykänen

Eläkeläinen, Kerava

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15