Oodi omalle puhelimelle

Julkaistu 10.10.2016

Jotkut vannovat Applen iPhonen nimeen, toiset liputtavat Android-puhelinten puolesta – ja osa aprikoi kuumeisesti, kumman puoleen kallistua. Kokemus on korulauseita parempi opastaja, joten annoimme kahden puhelimen aktiivikäyttäjän, Petran (36 v.) ja Emilin (25 v.), hehkuttaa omia puhelinvalintojaan.

Puhelimen käyttöjärjestelmä vaikuttaa siihen, millä logiikalla asiat toimivat puhelimessasi. Käyttöjärjestelmien paremmuus onkin pitkälti makuasia. iPhoneissa on Applen oma iOS-niminen ohjelmisto, kun taas Googlen Android-käyttikseen perustuvia puhelimia löytyy laaja kirjo joka makuun, lähtöön ja hintaluokkaan. Suosituimpia Android-puhelinten valmistajia ovat esimerkiksi Samsung, Huawei ja Sony.

Apple vai Android?

PETRA: Valitsin Android-puhelimen, koska koen sen tuttuna ja helppona käyttää. Android-ympäristö on itselleni sopivin, koska haluan käytön olevan varmaa ja mutkatonta. Ei tarvitse olla insinööri hoksatakseen, miten mikäkin toimii.

EMIL: Halusin Applen puhelimen, koska iPhone on ennestään tuttu ja hyväksi havaittu: iOS on helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen. Ensikertalaisenkin on helppo ottaa se haltuun. Ulkoasu on mukavan simppeli ja selkeä, ja kaikki toiminnot löytyvät vaivattomasti. Lisäksi iPhone on helppo synkata muiden Applen tuotteiden kanssa: voin tehdä iTunesin kautta Mac-tietokoneelleni varmuuskopion puhelimesta ja synkata esimerkiksi musiikin, videota ja yhteystiedot.

Oma puhelimeni on…

PETRA: Valkoinen Samsung Galaxy S6. Se on ollut minulla suunnilleen vuoden verran.

EMIL: iPhone 5C. Tämä on iPhone vitosesta markkinoille tullut halvempi ja tavallista värikkäämpi malli. Se on ollut minulla vuoden päivät.

Valitsin juuri tämän mallin, koska…

PETRA: Olin kuullut niin paljon hyvää sen ominaisuuksista ja edellinen puhelimenikin oli Samsungin Galaxy S -sarjaa. Olin siihen kovasti tyytyväinen. Samsung Galaxy S6 -puhelin on siitä mainio, että se on nopea ja helppo käyttää, sovellusten hallinnointi on kätevää ja onhan se aika tyylikäskin.

EMIL: Pieni hinta ja tutut ominaisuudet houkuttelivat. Itselläni on ollut aiemmin iPhone 4S sekä 5, jotka ovat molemmat olleet juuri sopivia omaan käyttööni. Olen myös aina pitänyt iPhone-mallien ulkonäöstä. Tämä 5C-malli on siitä mainio, että se on kooltaan perinteinen, eli pienempi kuin monet muut iPhonen nykymallit, mukava muotoilultaan ja ajaa asiansa yhtä hyvin kuin vähän kalliimmatkin iPhonet.

Puhelimessani minut yllätti positiivisesti…

PETRA: Se, kuinka kirkas ja terävä näyttö onkaan!

EMIL: Tästä löytyy yllättävän hyvin suorituskykyä edullisemman hintaluokan luuriksi. Vaikka muistia on puolet vähemmän kuin normaalin hintaluokan iPhoneissa, sovellukset pyörivät lähes poikkeuksetta yhtä nätisti.

Parasta puhelimessani on…

PETRA: Se, että voin muokata puhelintani omien tarpeitteni mukaiseksi. Siitä on tullut hyvin henkilökohtainen. Sen käyttäminen on miellyttävää, loogista ja vaistonvaraista. Voin melkein arvata, mistä tai miten löydän ratkaisun mihinkin asiaan.

EMIL: Helppo, nopea ja sulava käyttöliittymä. iPhone 5C:n käyttäminen on ollut positiivinen kokemus, jos muistin rajallisuutta ei oteta huomioon. Puhelimen kotivalikko eli perusnäkymä perustuu applikaatioihin ja on mielestäni kaikista kokeilemistani selkein ja miellyttävin. Toiminnallisuudet, kuten sovellusten välillä selaaminen ja niiden sulkeminen on suunniteltu vaivattomaksi.

Näistä tärkeistä ominaisuuksista en hevin luopuisi:

PETRA: Hyvä kamera, pikalautaus ja puhelimen nopeus.

EMIL: Applen AirPlay, joka mahdollistaa langattoman musiikin kuuntelun esim. Spotifysta kotona.

Viimeksi ylpeilin sillä, että puhelimessani on…

PETRA: Loistava kamera. Ehdoton mukavuus niille, jotka tahtovat jakaa kuviaan vaikkapa Facebookissa!

EMIL: iPhoneksi lähes tuhoutumaton ulkokuori. (*koputtaa puuta)

Viimeisin sovellus, jonka latasin puhelimeeni:

PETRA: Ruutu(.fi). Ettei vaan menisi Vain elämää -ohjelma ohi! :)

EMIL: Slack-viestintäsovellus. Latasin sen, jotta voin käyttää puhelimellakin Slackia työpaikan sisäiseen kommunikaatioon.

Suosittelisin tätä puhelinta…

PETRA: Kaikille, jotka kaipaavat luotettavaa puhelinta runsaaseenkin käyttöön. Samsung Galaxy S -sarjan  puhelimessa kaikki pelaa mutkattomasti, vaikka näpyttelisi aamusta iltaan.

EMIL: Kenelle tahansa, joka pitää iPhonen/iOSin ominaisuuksista!

Olen hankkinut puhelimeni suojaksi…

PETRA: Aiemmista kokemuksista viisastuneena hankin tyylikkään läpällisen suojakuoren puhelimeni ja isokokoisen näytön turvaksi. Enkä tälläkään kertaa turhaan. :)

EMIL: Suojakuorille tai muille puhelinta suojaaville lisävarusteille ei ole ollut tarvetta, 5C:n muovinen ulkokuori on kestänyt pienet ja vähän isommatkin kolhut.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15