Älylaitteet apuna urheilussa ja uusissa opinnoissa

Julkaistu 3.5.2016

Sirviön sporttiset kaksospojat, Visa ja Pyry, saavat peruskoulun 9. luokan päätökseen tänä keväänä. Kysyimme näiltä Kastellin liikuntaluokkaa käyviltä nuorilta vinkkejä valmistujaislahjaa aprikoivien avuksi. Kaksosista toinen vannoo Applen nimeen, toinen liputtaa Androidin puolesta.

Visa, 15, pelaa jääkiekkoa Kiekko-Laserin riveissä ja tähtää ensi talveksi B-junioreiden SM-sarjaan. Pyry, 15, puolestaan maastopyöräilee Team Skiersissä ja harrastaa perinteistä sekä ampumahiihtoa Oulun Hiihtoseuran riveissä.

Urheilu on aina läsnä paitsi arjessa myös puhelimessa ja tabletissa. Molemmat hyödyntävät lenkeillään SportsTracker-sovellusta. ”Käytän sitä etenkin pyöräilyssä nähdäkseni kulkemani reitit ja niiden pituuden”, kertoo Pyry.

Visa kehuu ruotsalaisten kehittämää livearena.com-palvelua: ”Sen avulla voin katsoa ja analysoida jälkikäteen omia sekä katsella muiden juniorien pelejä. Se on loistava myös kiekkovanhemmille, koska palvelun kautta voi seurata lapsen pelejä suorana vaikkei itse pääsisi paikalle.”

Kisakatsomo aina kyydissä

Pyry seuraa maailmancupin hiihtoja sekä pyöräilykisoja puhelimestaan Eurosportin maksullisella mobiiliversiolla. ”Kännykällä voi kuunnella myös radioselostuksia, jos on reissussa tai liikkeellä.”

Leijonien MM-otteita seurataan tv:n tai älylaitteen äärellä. Omat harjoitukset menevät kuitenkin Suomen pelien edelle. Jos ne ovat samaan aikaan, MM-kisojen maalikoosteet ja huippukohdat katsotaan netistä kännykällä tai tabletilla. ”Periscopessa voi seurata maajoukkuepelaaja Pekka Jormakan lähetyksiä”, Visa vinkkaa.

Älylaite on fiksu lahja valmistuvalle

Moni pähkäilee parhaillaan mikä olisi hyvä valmistujaislahja nuorelle. Kaksosilla on vinkit valmiina:

Visa suosittelee iPhone 6S -puhelinta sen helppokäyttöisyyden ja hyvien ominaisuuksien vuoksi. ”Se on monipuolinen ja toimii ongelmitta. Ikonit ja käyttöliittymä ovat hyvän näköisiä, ja App Storessa on mielestäni paras sovellusvalikoima”, hän luettelee. ”Älypuhelimet maksavat paljon, joten niiden pitää toimia varmasti.”

Samsung Galaxy S -sarjan puhelimet”, toteaa puolestaan Pyry. ”Niissä on hyvä hinta-laatusuhde, terävä näyttö, tarkka kamera ja valmiina käteviä sovelluksia, joita ei ehkä hoksaisi hakea sovelluskaupasta.” Esimerkkinä hän mainitsee Microsoft Apps -sovelluksen. ”Sen ohjelmia voi hyödyntää paljon koulussakin. Olen esimerkiksi muokannut esitelmätekstejä PowerPointilla ja Wordilla. Excelillä puolestaan täytän harjoituspäiväkirjaa.”

Pyryn omasta taskusta löytyy Samsung Galaxy S6. ”Parasta siinä on iso, tarkka näyttö”, hän kiittelee.

”Tablettia käytetään paljon Youtube-videoiden ja tv-sarjojen katseluun Netflixin ja Ruutu-palvelun kautta, joten laadukas näyttö on tärkeä. Kaikkein halvimmat tabletit voivat tökkiä käytössä, joten jos pystyy panostamaan jonkin verran enemmän, saa paremmin toimivan laitteen. Tablettia voi hyödyntää myös koulussa, joten siksikin sen pitää olla riittävän tehokas”, pojat summaavat.

”Yhtä tärkeää kuin itse puhelin onkin netin nopeus”, Pyry muistuttaa. Siitä pojat ovat täsmälleen samaa mieltä.

Kaksosten lahjavinkit kevään juhliin

Nämä ovat lahjapuhelimen tai -tabletin tärkeimmät ominaisuudet:

Visa:

1) Nopea netti
2) Sujuvakäyttöinen
3) Riittävästi muistia kuville ja videoille
4) Tyylikäs

”Suosittelen iPhone 6S -puhelinta. Se on varmatoiminen, helppo käyttää ja App Storesta löytyy valikoima sovelluksia.”

Pyry:

1) Ei liian pientä muistia!
2) Suuri näyttö, jossa terävä kuva
3) Hyvä kamera
4) Ulkonäkö

”Suosittelen Samsung Galaxy S -sarjan puhelimia. Niissä on hyvä hinta-laatusuhde, terävä näyttö ja tarkka kamera.”