Kirppari ja lääkäri löytyvät Lähiömutsin taskusta

Julkaistu 9.3.2016

Vähässäkyrössä syntynyt toimittaja-tuottaja-bloggaaja Hanne Valtari tunnetaan suositusta Lähiömutsi-perheblogistaan. Kirjoittajan tie pääkaupunkiin on käynyt Vaasan, Tampereen, Turun ja Alankomaiden Haagin kautta. Sukelsimme hetkeksi Hannen hektiseen arkeen, ja annoimme kahden lapsen äidin kertoa meille puhelinsovelluksista, jotka auttavat häntä päivittäin.

Jaetusta kalenterista on iso apu vanhemmille

“En ymmärrä miten me lapsiperheet olemme pärjänneet ennen ilman synkronoitua kalenteria”, Hanne pyörittelee päätään.  Koska perheenjäsenten työvuorot ja päiväkotiaikataulut vaihtelevat viikoittain – harrastuksista nyt puhumattakaan – on yhteisestä, jaetusta kännykkäkalenterista tullut korvaamaton osa arkea. ”Nykyään kaikkien menot näkyvät kätevästi samassa allakassa.”

Jumppatunnit Hanne varaa oman kuntokeskuksensa puhelinsovelluksella. ”Napautan ne siitä suoraan myös perheemme kalenteriin, jolloin mies näkee heti, että ahaa, Hanne on menossa tuolloin pilatekseen.”

Navigoiden perille

”Vaikka aloitin toimittajan työt ennen karttasovellusten aikaa, en silti käsitä, kuinka olen löytänyt perille haastatteluihin ilman niitä”, Hanne nauraa. ”Ja Reittiopas!”, hän huokaisee. ”Helsinkiin muutettuani sovelluksesta on tullut ihan korvaamaton.”

Pocket Earth -karttasovellus kerää erityiskiitokset. Sen tarjoamat kartat toimivat puhelimessa ilman nettiyhteyttäkin, mistä on hyötyä etenkin ulkomailla. ”Latasin omaan puhelimeeni esimerkiksi Tukholman kartan, johon siskoni oli merkinnyt parhaat kasvisruokapaikat valmiiksi. Kartoilla löysimme myös lähimmät leikkipuistot Kööpenhaminassa.”

Lääkäri ja kirpputori löytyvät sovelluksina taskusta

Kirpputorien ystävän viimeisin suosikkisovellus on uusi, suomalainen Zadaa. Sen kautta voi ostaa ja myydä naisten vaatteita. “Hienous piilee siinä, että se haravoi näkyviin vain minulle sopivan kokoiset ja tyyliset vaatteet. Ei tarvitse plärätä 150-senttisen gootin vaatekaappia, kun itse olen 180-senttinen taidemammavaatteista tykkäävä.”

”Ja tämä uusi MeeDoc-lääkärisovellus on myös kätevä. Jos olet vaikka jossain ulkomailla ja haluat suomenkielistä lääkäripalvelua, tämän kautta se onnistuu.”

Pikku Kakkonen katsotaan tabletilla

Hanne arvelee, että perheen kahdesta tabletista on eniten iloa lapsille. ”Katsomme välillä heidän kanssaan Pikku Kakkosta tabletin kautta, ja aika ajoin myös piirrettyjä YouTubesta, sillä perheessämme ei ole lainkaan televisiota.”

”Itse käytän tablettia aika harvoin. Muutamia sähköisiä kirjoja olen lukenut sillä, vaikka suosinkin ennemmin painettuja lehtiä ja pokkareita”, hän myöntää. ”Mutta onhan se kyllä kätevä reissussa. Etenkin, kun haluaa matkustaa kevyesti käsimatkatavaroiden kanssa. Silloin ei halua raahata hirveästi kirjoja kainalossaan,” Hanne toteaa, ja antaa hyvän vinkin: ”Tabletilla saat myös lasten iltasatukirjat mukaan helposti, eikä tarvitse valita vain yhtä!”

Heittäydy riemastuttavan Lähiömutsi-blogin värikkääseen maailmaan osoitteessa mutsiavautuu.com

 

 

Katso Hannen sovellusvinkit

Pocket Earth PRO

”Tuo maailmanlaajuiset, ilman nettiyhteyttä toimivat kartat puhelimeen.” Tietoa ja vinkkejä sisältävät kartat ovat näppärä apu kotona ja matkalla. Sovellus löytyy IPhone-puhelimiin App Storesta hintaan 4,99 € tai kevyempänä ilmaisversiona. Muiden valmistajien puhelimiin löytyy vastaavia vaihtoehtoja, kuten MAPS.ME -sovellus.

Zadaa – helppo kirppari puhelimessasi

”Juuri minulle räätälöity second hand -putiikki puhelimessani.” Uuden suomalaissovelluksen turvin selaat kätevästi myynnissä olevia naistenvaatteita, ilman että mukana on vääränkokoisia tai tyylisiä tuotteita. Ja toisin päin: Zadaan avulla vaatteiden myynti käy tuttuja kirppariryhmiä vaivattomammin. Maksuton sovellus on saatavana ensimmäisenä iPhone-puhelimiin App Storesta.

The Wonder Weeks -vauvasovellus

”Lapsen ensimmäisen vuoden kehitysvaiheita avaava mielenkiintoinen sovellus antaa syvempää ymmärrystä siihen, miksi lapseni käyttäytyy juuri näin, juuri nyt.” Palkittu sovellus on englanninkielinen ja sen hinta on kirjoitushetkellä 1,49–1,99 € sovelluskaupasta riippuen.

MeeDoc-lääkärisovellus

Uusi MeeDoc on helpoin tapa kysyä neuvoa lääkäriltä missä ja milloin vain. Sovelluksen kautta saat videopuheluyhteyden suomalaiseen lääkäriin jonottamatta ja ilman ajanvarausta. Sovellus yhdistää sinut ensimmäiselle vapaalle lääkärille, joka kirjoittaa tarvittaessa reseptin lähimpään apteekkiin – koko EU:n alueella! Sovelluksen voi ladata maksutta iPhone- ja Android-puhelimiin. Katso lisää tietoa palvelusta ja hinnoista: meedoc.fi

Pikku Kakkonen myös sovelluksena

Pikku Kakkosen iOS- ja Andoid-laitteille ladattava ilmaissovellus tarjoaa leikkejä lastenohjelmasta tuttujen juontajien kanssa. Vahvasti ääni- ja videokerrontaan perustuvat leikit ovat yksinkertaisia pelimäisiä sisältöjä kosketusnäyttöihin tutustuville lapsille. Sovellus on suunniteltu 3–6-vuotiaille, eikä siitä iloitseminen edellytä lukutaitoa.

 

 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun arvioitu jonotusaika

1 min
0404 123 123
ma-pe klo 9-18, la klo 10-15