Ulkomailla

Paljonko liittymäsi käyttö maksaa ulkomailla?

Puhelin on lomareissun paras kaveri

Reissaaminen ja varsinkin lentoliput maksavat reilusti vähemmän kuin ennen. Sama koskee nyt myös puhelimen käyttöä ulkomailla – soittaminen ja tekstailu on halventunut jopa 77 %.

Puhelinta ei siis kannata enää jemmata tallelokeroon, vaan siitä kannattaa ottaa reissatessa kaikki hyöty irti. Jos tuttavat tai työt kutsuvat kotimaassa, voit huoletta soittaa ja kertoa kuulumiset. Tele Finlandin asiakkaana käytät ulkomailla puhelintasi vain muutamia senttejä kalliimmalla kuin kotimaassa. Esimerkiksi Saksassa maksat minuutin puhelusta vain noin 6 senttiä enemmän kuin Suomessa.

 • Hinnasto
 • Mukavammin ulkomailla
 • Vinkkejä lomamatkalle
 • Hinnasto

  Ulkomailla soitetut ja vastaanotetut puhelut jaetaan neljään hintaryhmään, joilla on oma vakiohintansa viikonpäivästä, kellonajasta ja operaattorista riippumatta.

  • 1 – Pohjola ja Baltia
   Puhelu Suomeen, oleskelumaahan tai hintaryhmien 1–2 maihin Kotimaan hinta* + 0,062 €/min
   Puhelu hintaryhmien 3–4 maihin 1,62 €/min
   Puhelun vastaanotto 0,0141 €/min
   Tekstiviestin lähetys Kotimaan hinta* + 0,0248 €/kpl (max. 0,0744 €/kpl)
   *Puhelu- ja viestihinnat perustuvat liittymäsi kotimaan hintoihin, joihin lisätään pieni roaming-lisämaksu. Pakettiin kuuluvista viesteistä ja puheluista maksetaan vain lisämaksu
   Tiedonsiirto 0,062 €/Mt

   Hinnat koskevat seuraavia maita: Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Tanska, Viro

  • 2 – Eurooppa
   Puhelu Suomeen, oleskelumaahan tai hintaryhmien 1–2 maihin Kotimaan hinta* + 0,062 €/min
   Puhelu hintaryhmien 3–4 maihin 1,62 €/min
   Puhelun vastaanotto 0,0141 €/min
   Tekstiviestin lähetys Kotimaan hinta* + 0,0248 €/kpl (max. 0,0744 €/kpl)
   *Puhelu- ja viestihinnat perustuvat liittymäsi kotimaan hintoihin, joihin lisätään pieni roaming-lisämaksu. Pakettiin kuuluvista viesteistä ja puheluista maksetaan vain lisämaksu.
   Tiedonsiirto 0,062 €/Mt

   Hinnat koskevat seuraavia maita: Alankomaat, Andorra, Belgia, Bulgaria, Espanja, Färsaaret, Gibraltar, Guadeloupe, Guernsey (Iso-Britannia), Irlanti, Islanti, Isle of Man (Iso-Britannia), Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Jersey (Iso-Britannia), Kreikka, Kroatia, Kypros, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Martinique, Monaco, Portugali, Puola, Ranska, Ranskan Guyana, Reunion, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tsekki, Unkari, Vatikaani

  • 3 – Turkki, Venäjä ja Thaimaa
   Puhelu Suomeen, oleskelumaahan tai hintaryhmien 1–2 maihin 0,86 €/min
   Puhelu hintaryhmien 3–4 maihin 2,99 €/min
   Puhelun vastaanotto 0,26 €/min
   Tekstiviestin lähetys 0,29 €/kpl
   Tiedonsiirto Venäjällä 0,2480 €/Mt
   Tiedonsiirto Turkissa ja Thaimaassa 3, 00 €/Mt

   Hinnat koskevat seuraavia maita: Thaimaa, Turkki, Venäjä

  • 4 – Muut maat
   Puhelu Suomeen, oleskelumaahan tai hintaryhmien 1–2 maihin 2,49 €/min
   Puhelu hintaryhmien 3–4 maihin 2,99 €/min
   Puhelun vastaanotto 1,79 €/min
   Tekstiviestin lähetys 0,29 €/kpl
   Tiedonsiirto 12,49 €/Mt

   Hinnat koskevat seuraavia maita: Afganistan, Alankomaiden Antillit, Albania, Algeria, Angola, Anguilla, Antigua, Argentiina, Armenia, Aruba, Australia, Azerbaidzan, Bahama, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belize, Bermuda, Bhutan, Bolivia, Bosnia-Herzegovina, Botswana, Brasilia, Brittiläiset Neitsytsaaret, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Cayman-saaret, Chile, Costa Rica, Djibouti, Dominica, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, Egypti, El Salvador, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Etiopia, Falklandinsaaret, Fiji, Filippiinit, Gabon, Gambia, Georgia, Ghana, Grenada, Grönlanti, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Honduras, Hongkong, Indonesia, Intia, Irak, Iran, Israel, Jamaika, Japani, Jemen, Jordania, Kambodza, Kamerun, Kanada, Kap Verde, Kazakhstan, Kenia, Keski-Afrikan Tasavalta, Kiina, Kirgisia, Kolumbia, Kongon demokraattinen tasavalta, Kosovo, Kuuba, Kuwait, Laos, Lentokoneet, Libanon, Liberia, Libya, Macao, Madagaskar, Makedonia (FYROM), Malawi, Malediivit, Malesia, Mali, Marokko, Mauritania, Mauritius, Meksiko, Moldova, Mongolia, Montenegro, Montserrat, Mosambik, Myanmar, Namibia, Nauru, Nepal, Nicaragua, Niger, Nigeria, Norsunluurannikko, Oman, Pakistan, Palestiina, Panama, Papua Uusi-Guinea, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Päiväntasaajan Guinea, Qatar, Ranskan Polynesia, Risteilyalukset, Ruanda, Saint Barthelemy, Saint Kitts & Nevis, Saint Lucia, Saint Martin, Saint Vincent ja Grenadiinit, Samoa, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, Seychellit, Sierra Leone, Singapore, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Swazimaa, Syyria, Tadzikistan, Taiwan, Tansania, Togo, Trinidad ja Tobago, Tsad, Tunisia, Turkmenistan, Turks & Caicos Islands, Uganda, Ukraina, Uruguay, Uusi-Kaledonia, Uusi-Seelanti, Uzbekistan, Valkovenäjä, Venezuela, Vietnam, Yhdistyneet Arabiemiraatit, Yhdysvallat, Yhdysvaltain Neitsytsaaret, Zambia, Zimbabwe

  Yllättikö korkea lasku ulkomailla?

  Tiesitkö?

  Kaikissa liittymissämme on ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto. Se varmistaa, että ulkomailla puhelimesi nettikäyttö voi olla korkeintaan 62 €/laskutuskausi. Voit muokata rajaa sinulle sopivaksi Oma liittymässä.

 • Mukavammin ulkomailla

  Saapuessasi matkakohteeseesi saat automaattisesti tekstiviestin siitä, kuinka paljon puhelut, tekstarit tai nettikäyttö liittymälläsi kyseisessä maassa. Kun hinnat ovat tiedossa, yllätyksiä ei tule ja lomailu on astetta mukavampaa.

  Huomioithan, että multimediaviestien (MMS) lähettäminen ja vastaanottaminen vaatii mobiilinettiyhteyden. MMS-viestit hinnoitellaan ulkomailla tiedonsiirron mukaan.

  Pidä yhteyttä helpommin

  Jos haluat lomareissulta soitella myös koto-Suomeen, kannattaa tärkeimmät numerot tallentaa kansainvälisessä muodossa:

  • Poista puhelinnumeron ensimmäinen nolla
  • Lisää tilalle Suomen maatunnus +358 (esimerkiksi +358401234567)

  Näin säästät ulkomailla puhelinkuluissa

  Ennen matkaa kannattaa laittaa puhelimen asetuksista datayhteys pois päältä. Samalla on hyvä myös säätää ohjelmien ja sovellusten päivitykset toimimaan vain wifi-verkoissa, näin vältät turhan datan kulutuksen matkalla. Jos tarvetta netin käytölle kuitenkin ilmenee, onnistuu se yksinkertaisesti kytkemällä datayhteys takaisin päälle.

  Kaikissa liittymissämme on myös ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto. Se varmistaa, että puhelimesi nettiyhteyden käytöstä ulkomailla syntyvä lasku on korkeintaan 62 €/laskutuskausi. Voit muokata rajaa sinulle sopivaksi Oma liittymässä tai tekstarilla:

  • Nosta rajaa: lähetä viesti MUOKKAA RAJA numeroon 15400
  • Poista raja: TILAA POISTO numeroon 15400

  Viestit ovat maksuttomia Suomessa, ulkomailla lähetettyinä ne maksavat kohdemaasi tekstiviestin hinnan.
           
  Muutokset ja tilaukset onnistuvat tekstiviestillä, jos liittymälläsi ei ole palvelu- tai asiointiestoa tekstiviesteille. Voit tehdä muutokset myös asiakaspalvelussa +358 404 123 123 (mpm/pvm, ma–pe 9–18 ja la 10–15).

  Jos haluat pitää ikävät laskuyllätykset ulkomailla pois päiväjärjestyksestä, tarkista että liittymälläsi on Kipuraja-palvelu. Sen avulla voit määrittää liittymäsi laskulle rajan, jonka ylityksestä saat infoviestin. Palvelu ei rajoita liittymäsi käyttöä millään tapaa.

  Lisää liittymääsi Kipuraja Oma liittymässä

  Mitä jos puhelin katoaa?

  Suojaa puhelimesi siltä varalta, että se joutuu vääriin käsiin. Pin-koodiksi kannatta valita jokin muu kuin esimerkiksi 0000 tai 1234. Jos mahdollista, ota käyttöön myös  puhelimen suojakoodi tai näytön salasana.

  Jos puhelin katoaa tai varastetaan, palvelemme sinua puhelimitse ympäri vuorokauden. Tele Finlandin asiakaspalvelunumero on ulkomailta soitettaessa +358 404 123 123

  Tiesitkö?

  Kaikissa liittymissämme on ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto. Se varmistaa, että ulkomailla puhelimesi nettikäyttö voi olla korkeintaan 62 €/laskutuskausi. Voit muokata rajaa sinulle sopivaksi Oma liittymässä.

 • Vinkkejä lomamatkalle

  Kännykkä on hyödyllinen ja monikäyttöinen matkakumppani. Näiden vinkkien avulla saat siitä enemmän irti ja maksat käytöstä vähemmän.

  Hyödynnä ilmaista wifiä

  Kannattaa välttää videoiden katselua mobiiliverkossa matkan aikana, ellei niitä ole ladattu etukäteen puhelimesi muistiin. Esimerkiksi YouTube- ja Netflix-videot kuluttavat suuria määriä dataa. Monissa matkakohteissa on nykyään kattavasti mahdollisuuksia käyttää nettiä ilmaiseksi. Ilmaisia wifejä löytyy usein esimerkiksi hotelleista, kirjastoista, puistoista ja turisti-infoista. Älypuhelin myös muistaa lataamasi sivut, joten kannattaakin miettiä etukäteen mitä sivuja päivän aikana voi tarvita ja avata tai ladata ne valmiiksi puhelimeen.

  Lataa olennaiset sovellukset valmiiksi

  Älypuhelimet ja tabletit toimivat nykyään niin matkaoppaina kuin viihdekeskuksinakin. Matkalle lähtevään laitteeseen kannattaakin ladata valmiiksi  esimerkiksi matkakohteen kartta sekä hoitaa viihdepuoli kuntoon. Erilaiset pelit, e-kirjat ja Spotifyn soittolistat toimivat loistavana ajanvietteenä niin vanhemmille kuin lapsillekin

  Käteviä älypuhelinsovelluksia matkalle:

  Google-kääntäjä
  Sovelluksen avulla voit ottaa kuvan vieraskielisestä esitteestä tai artikkelista, ja sovellus kääntää sen sinulle ainakin osaltaan suomeksi. Sovellus ymmärtää myös puhetta sekä kirjoitusta, eikä se tarvitse nettiyhteyttä toimiakseen.

  Stay.com -kaupunki- ja karttaopas
  Sovelluksen ideana onkin tarjota hyvälaatuisia karttoja ja kaupunkioppaita, jotka eivät tarvitse nettiyhteyttä latautuakseen.

  Tripadvisor
  Maailman suurin matkailu- ja arvostelusivusto. Yli 200 miljoonaa matkailijoiden laatimaa puolueetonta arvostelua esimerkiksi hotelleista, ravintoloista ja nähtävyyksistä.

  AroundMe
  AroundMe etsii helposti ja nopeasti kaipaamasi palvelut valitsemassasi kaupungissa. Pankit, postit ja ravintolat löytyvät näppärästi sen avulla.

  Kuinka paljon netin käyttö kuluttaa dataa?

  Alla muutamia esimerkkejä eri nettitoimintojen kuluttamasta datamäärästä.
  -    yhden sähköpostin vastaanottaminen ja lukeminen (10–500 kt)
  -    noin 10 nettisivun selailu (6 Mt)
  -    n.10 min Facebookissa  (4 Mt)
  -    videon lataaminen (1–10 Mt)
  (1 Gt = 1024 Mt, 1 Mt = 1024 kt)

  Ohjeista lapsia matkapuhelimen käytöstä

  Ennen matkaa kannattaa lapsen kanssa käydä yhteiset pelisäännöt matkapuhelimen käytön, kuten tiedostojen lataamisen, puhumisen ja surffailun suhteen. On myös hyvä muistuttaa, että matkalla puhelimesta on pidettävä erityistä huolta, eikä sitä saa vartioimatta esimerkiksi kahvilan pöydälle tai lainata tuntemattomille ihmisille.

  Tiesitkö?

  Kaikissa liittymissämme on ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto. Se varmistaa, että ulkomailla puhelimesi nettikäyttö voi olla korkeintaan 62 €/laskutuskausi. Voit muokata rajaa sinulle sopivaksi Oma liittymässä.