Tilaukseni

Tilaus- ja toimitusehdot

Oheiset dokumentit ovat pdf-muodossa ja niiden lukemiseen tarvitset ilmaisen Adobe Acrobat Reader -ohjelman. Ehdot ovat saatavilla maksutta myös Tele Finlandin asiakaspalvelusta.

Yleiset ehdot:
» Tele Finlandin palveluiden yleiset toimitusehdot (pdf)
» Tele Finlandin maksupalveluehdot
» Tervetuloa-paketti (pdf)

Liittymien palvelukuvaukset:
» Mini-liittymä
» Meidän kesken-liittymä
» Säästöpaketti-liittymät
» Säästöpaketti Huoleton-liittymä
» Netti-liittymä

Helppo Prepaid -liittymäehdot:
» Helppo-liittymän toimitusehdot (pdf) ennen 06/2013 ostetut liittymät
» Helppo-liittymän toimitusehdot (pdf) 06/2013 jälkeen ostetut liittymät

Laite-ehdot:
» Tele Finlandin laitemyyntiehdot (pdf)
» Laitevakuutuksen vakuutusehdot, poistunut uusmyynnistä (pdf)
» Palvelukuvaus, Tele Finland -liittymä laitteen kanssa (pdf)

Sonera Rahoitus -ehdot:
» Sonera Rahoituksen luottoehdot (pdf)

Palveluehdot:
» Tiedonsiirtopalveluiden palvelukuvaus (pdf)
» Tele Finland Netti-liittymän palvelukuvaus (pdf)
» Saldosopimus-palvelun ehdot (pdf)
» Toimitusehdot, Puheajan lataus (pdf)

 

Pyrimme aina ratkaisemaan kiistat rakentavasti ja yhdessä asiakkaidemme kanssa. Jos sinun ja Soneran tai Tele Finlandin väliseen erimielisyyteen ei kuitenkaan löydy yhteistä ratkaisua, voit viedä asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen kuluttajariitalautakuntaa sinun tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Kuluttajariitalautakunta

Kuluttajaneuvonta

Perumisohjeet

Perumisella tarkoitetaan tilauksien, kuten liittymien sekä palveluiden perumista

Verkkokaupan ja itsepalveluiden (esimerkiksi Oma liittymään) kautta tilatuilla käyttämättömillä tuotteilla ja palveluilla on yleensä 14 päivän peruutusoikeus, jollei toisin mainita. Asiakkaalla on myös oikeus irtisanoa tai kytkeä palvelu pois milloin tahansa, jos kyseessä ei ole määräaikaan sidottu palvelu.

Tilauksen peruuttaminen onnistuu näppärästi oheisen linkin kautta:

Perumislomake

 

Perumisoikeus palveluita ja laitteita koskien

Asiakkaalla on oikeus perua sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Perumisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua palvelua koskevan sopimuksen tekemisestä ja tavaran osalta siitä, kun tavara on vastaanotettu.

Perumisoikeuden käyttämiseksi asiakkaan on ilmoitettava meille päätöksestä perua sopimus yksiselitteisellä tavalla, esimerkiksi kirjeellä tai puhelimitse. Perumispäätöksen lisäksi asiakkaan on ilmoitettava tuote tai palvelua koskeva sopimus, joka halutaan perua, nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, mikäli se on saatavilla.

Asiakas voi käyttää joko tilauksen liitteenä saamaansa perumislomaketta tai tehdä perumisilmoituksen tältä sivulta löytyvällä lomakkeella www.tele.fi/peru.  Mikäli asiakas käyttää tätä vaihtoehtoa, ilmoitamme viipymättä pysyvällä tavalla (esimerkiksi sähköpostitse) perumisilmoituksen saapumisesta.

Perumisen määräajan noudattamiseksi riittää, että asiakas lähettää ilmoituksen perumisoikeuden käytöstä ennen peruutusajan päättymistä.

Perumisen vaikutukset palveluita koskien

Jos palvelu on asiakkaan pyynnöstä otettu käyttöön ennen perumisajan päättymistä, peritään käytetystä palvelusta kohtuullinen korvaus (katso lisätietoja-artikkelista löytyvät esimerkit).

Perumisen vaikutukset laitteita koskien

Jos asiakas peruu sopimuksen, palautamme asiakkaalle kaikki saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset (paitsi lisäkustannuksia siitä, että asiakas on valinnut tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavan toimitustavan), viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua perumisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota asiakas on käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellei asiakas ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että asiakkaalle ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia. Maksujen palautus saattaa viivästyä, kunnes laite on palautettu.

Asiakkaan on lähetettävä tavarat takaisin tai luovutettava ne meille viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua perumisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos tavarat on lähetetty takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä. Vastaamme tavaroiden palauttamiskustannuksista. Asiakas on vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seurausta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Telia Sonera Finland Oyj
PL 0400
65101 Vaasa

Palautusohjeet

Täytä palautuslomake ja pakkaa se laitteen kanssa huolellisesti alkuperäispakkaukseen. Täytä postissa Asiakaspalautus 14 -kortti ja säästä kuitti. Maksuton asiakaspalautusosoite on:

Posti, E-varasto
Sopimustunnus 619604,
Satamatie 37
37800 Toijala


Palautuksen käsittelyaika on 2–3 viikkoa. Jos sinä aikana saat muita tilaukseesi liittyviä tilausvahvistuksia, ei sinun tarvitse reagoida niihin. Kaikki tilaamasi palvelut poistetaan palautuksen käsittelyn yhteydessä, ja aiheettomat maksut hyvitetään laskultasi automaattisesti.

Laitteen palautus ja maksettavat korvaukset

Voit avata saamasi paketin, tutustua rauhassa sen sisältöön sekä tarkastaa laitteen ominaisuudet ja toimivuuden.

Mikäli kuitenkin otat laitteen käyttöön ja peruutat sen jälkeen tekemäsi sopimuksen peruutusajan puitteissa, on mahdollista, että perimme sinulta laitteen arvon alentumisen johdosta 30 % laitteen myyntihinnasta.

Mikäli laite on palautettaessa myyntikelvoton, veloitamme sinulta laitteen koko myyntihinnan. Laitteen käyttöönotosta johtuva mahdollinen arvon alentuminen tai myyntikelvottoman laitteen arvo laskutetaan jälkikäteen, kun laitteen palautuskäsittely on tehty.

Lisätietoja tilauksen perumisesta

• Jos asiakas haluaa perua puhepaketin vaihdon, veloitetaan häneltä kyseisen puhepaketin kuukausimaksu kokonaisuudessaan, sillä myös edellisen puhepaketin käyttö ko. kaudelta sisältyy tähän maksuun. Jos asiakas vaatii puhepaketin kuukausimaksuun hyvitystä peruutusoikeuden nimissä, niin tällöin voidaan hyvittää paketin vaihdosta mahdollisesti peritty toimenpidemaksu sekä vanhan ja uuden paketin välinen erotus. Jos paketti vaihdetaan kalliimmasta edullisempaan, ei lisähyvityksiä myönnetä.

• Jos liittymä muutetaan käytön mukaan laskutettavasta kuukausimaksulliseen, ja asiakas haluaa käyttää peruuttamisoikeuttaan, maksaa asiakas kaikki käyttökulut ennen muutosta tapahtuneelta jaksolta. Kuukausiveloituksesta hyvitetään tapauskohtaisesti sen mukaan, kuinka paljon liittymää on muutoksen jälkeen käytetty.

• Laskutus alkaa tuote- ja palvelukohtaisesti riippuen siitä, millä tavalla tilaus tehdään ja tuote toimitetaan.

• Kuukausimaksullisissa lisäpalveluissa kytkentämaksu hyvitetään, mutta kuukausimaksu veloitetaan, jos palvelua on käytetty.

Seuraa tilaustasi

Syötä tähän tilauksen yhteydessä saamasi tilauskoodi: