Parempi verkko

Tele Finland on helpoksi tehty: edulliset hinnat ja toimiva verkko pitävät huolen arjestasi.
Älä maksa turhasta: meiltä löydät liittymävaihtoehdot koko perheelle
Parasta palvelua: meillä saat operaattoreiden parasta palvelua (EPSI 2012-2016)
 

Entistä parempi verkko sinun iloksesi

Nyt on hyviä uutisia: käyttämämme Soneran 4G-verkko laajenee ja on pian lähes koko Suomen ulottuvilla.

Jo nyt 4G-verkkomme tavoittaa yli 96 % suomalaisista. Vuoden 2016 lopussa peiton ennustetaan kattavan yli 98 %:n. Myös 3G-verkkoa kehitetään edelleen ja verkkomme alueella asuu jo 99,6 % suomalaisista.

Uudistusten avulla saa käyttöösi aina parhaan mahdollisen verkon liikuit sitten missä päin Suomea tahansa!

Onnea Imatra ja Lappeenranta!

Tule koko perheen voimin mukaan uusien nopeampien ja varmempien yhteyksien kunniaksi järjestettäviin 4G-hulinoihin. Hulinoissa voit esimerkiksi pyöräyttää Onnenpyörää, jossa jokainen pyöräytys voittaa!

Imatra pe-la 30.9.-1.10.
Paikka: Kävelykatu, K-Supermarketin edustalla.
Aika: Pe klo 12-18, la klo 10-16.

Lappeenranta pe-la 7.-8.10.
Paikka: Tele Finland –piste Lappeenrannan K-Citymarketissa
Aika: Pe klo 12-18, la klo 10-16.

 

Tutustu myös näihin:

Näin se homma etenee:

Mikä ihmeen yhteisverkko?

Yhteisverkko on Soneran ja DNA:n yhteinen verkkoyhtiö, joka rakentaa kattavat ja huippunopeat yhteydet Lappiin ja Itä-Suomeen. Verkko tuo aiempaan verrattuna monikymmenkertaiset langattomat tiedonsiirtonopeudet LTE Advanced 4G -teknologian myötä. Se kohentaa yhteyksiä myös 2G- ja 3G-laitteille ja kattaa puolet Suomen pinta-alasta sekä noin 15 % väestöstä.

Kasvavilla alueilla voidaan nyt iloita nopeammista ja pätkimättömistä yhteyksistä. Katveiden määrä vähenee ja kuuluvuus paranee. Lisäksi tiedostojen, kuten vaikkapa musiikin ja elokuvien, lataus käy aiempaa nopeammin. Langaton 4G on erinomainen vaihtoehto myös kodeissa, joihin ei ole saatavilla tavallista laajakaistaa.

 

Verkkotyöt etenevät Lapista Itä-Suomeen

4G-verkko kattaa nyt koko Lapin. Rakensimme Lappiin satoja uusia tukiasemia, mikä on parantanut kuuluvuutta merkittävästi. 4G-laitteiden lisäksi kuuluvuus on parantunut myös 2G- ja 3G- laitteilla. Yhteisverkon rakennustyöt jatkuvat seuraavaksi Kainuussa ja vähitellen muualla Itä-Suomessa.

Yhteisverkon nopea 4G-verkko tuo laajakaistanopeudet uusille alueille. Käytit nettiä puhelimella tai tietokoneella, Tele Finlandin nettiliittymillä surffailet langattomasti ja huippunopeasti missä vain.

Tutustu nettiliittymiin täällä.

Muutokset käytännössä

Yhteisverkko otetaan käyttöön kahdessa vaiheessa. Aluksi yksittäiset tukiasemat kytketään Suomen yhteisverkon piiriin. Tässä vaiheessa kuuluvuus ja nettinopeus voivat tilapäisesti heikentyä, sillä tukiasemat eivät vielä toimi täydellä teholla yhtenäisenä verkkona. Keskimäärin parin viikon kuluessa aktivoimme tukiasemat toimimaan yhtenä verkkona täydellä kapasiteetilla, jonka jälkeen käytössäsi on uusi ja entistä parempi verkko.

Uusi verkko ei vaikuta liittymiisi muutoin kuin kuuluvuutta ja nettinopeutta parantaen. Yhteisverkko ei ole teleoperaattori, vaan asioit edelleen tuttuun tapaan Tele Finlandin kanssa.

Tutustu tarkempaan aikatauluun