Liittymä ja palvelut

Mistä löydän puk-koodin?

Jos näppäilit pin-koodin kolme kertaa väärin, sim-kortti lukkiutuu. Saat avattua sen kahdeksannumeroisella puk-koodilla, minkä jälkeen puhelimesi toimii taas normaalisti.

Puk-koodin saat:

1. Helpoiten ja veloituksetta Oma liittymästä. Tarvittaessa saat apua Oma liittymän chat-tuesta.

2. Soittamalla asiakaspalveluumme 0404 123 123 tai käymällä myyntipisteellämme. Koodin antaminen asiakaspalvelusta tai myyntipisteeltä maksaa 12 €.

3. Veloituksetta asiakaspalvelunumerosta, kun valitset soittaessasi itsepalveluvaihtoehdon.

Jos sinulla on prepaid-liittymä, löydät puk-koodin vain alkuperäisestä ostopakkauksesta. Jos pakkaus on kadonnut, voit selvittää prepaid-liittymän puk-koodin myyntipisteellämme.

Löydät puk-koodin helposti ja maksutta Oma liittymästä
Voit tilata koodin myös asiakaspalvelusta

 

Miten tilaan uuden sim-kortin?

Jos tarvitset uuden sim-kortin, voit tilata uuden helposti Oma liittymässä tai soittamalla asiakaspalvelun numeroon 0404 123 123.

Uudet kortit sisältävät kaikki sim-koot, eli sinun ei tarvitse tilata erikseen esimerkiksi micro-sim -korttia.

Tilaa uusi sim-kortti Oma liittymässä
Voit tilata sim-kortin myös asiakaspalvelusta

 

Mistä löydän mms-asetukset?

Jos kuvaviestit tai internet eivät toimi, voit tilata asetukset tekstiviestillä. Lähetä viesti ”Asetukset” (ilman lainausmerkkejä) numeroon 15400.

Uudemmat älypuhelimet hakevat asetuksensa yleensä automaattisesti. mms-asetukset löytyvät puhelimen asetuksista; tarkemmat tiedot löydät puhelimesi käyttöohjeesta tai valmistajan internet-sivuilta.

Miten aktivoin sim-kortin?

Voit aktivoida uuden sim-kortin:

1. Helposti ja veloituksetta Oma liittymässä. Kirjaudu sisään liittymän omistajan tunnuksin sivun ylälaidasta. Oma liittymän kohdassa ”Estot ja lisäpalvelut” pääset aktivoimaan uuden sim-kortin. Tarvittaessa saat apua Oma liittymän chat-tuesta.

2. Soittamalla asiakaspalveluun, pyytämällä aktivointia Oma liittymän chatin kautta tai käymällä myyntipisteellämme. Nämä aktivointitavat maksavat kukin 10 €.

3. Maksutta tekstiviestillä. Lähetä viesti ”Aktivoi liittymännumerosi” (esim. Aktivoi 040 123 4567) numeroon 18100. Voit lähettää aktivointiviestin millä tahansa toimivalla liittymällä – esimerkiksi perheenjäsenesi tai työkaverisi puhelimesta. Saat aktivoinnista kuittauksen paluuviestillä.

Vanha sim-korttisi toimii normaalisti kunnes olet aktivoinut uuden kortin. Aktivoinnin jälkeen voit asettaa uuden sim-kortin puhelimeen ja käynnistää sen. Uuden sim-kortin pitäisi alkaa toimia lähes heti.

Jos siirryt Tele Finlandin asiakkaaksi Soneralta, et tarvitse uutta sim-korttia. Tele Finland käyttää Soneran verkkoa ja vanha sim-korttisi toimii myös uudella liittymälläsi. Saat tekstiviestin, kun numero siirtyy Tele Finlandille. Tällöin riittää, että käynnistät laitteesi uudelleen.

Voit aktivoida sim-kortin maksutta Oma liittymässä
Asiakaspalvelun kautta aktivointi maksaa 10 €

 

Miten paljon on 10 Gt nettikäyttöä?

Säästönetin 10 gigatavua kuukausittaista nettikäyttöä riittää hyvin useimmille asiakkaillemme. Sillä voit:

 • Katsoa kaksi tavallisen pituista HD-laatuista elokuvaa
 • Surffata noin 100 tuntia netissä
 • Lähettää tai vastaanottaa noin 500 sähköpostia ja
 • Ladata noin 5000 kuvallista some-päivitystä.

Jos kuitenkin käytät nettiä runsaasti, eli katsot paljon nettitelevisiota, videoita tai elokuvia, pelaat verkkopelejä tai vastaavaa, suosittelemme rajatonta nettipakettia. Rajattomalla nettipaketilla surffailet niin paljon kuin ehdit.

Voinko siirtää numeroni Tele Finlandille? Miten?

Voit pitää vanhan numerosi, kun vaihdat operaattoria. Sinulle parhaiten sopivan liittymän löydät nettisivuiltamme, myyntipisteeltä tai asiakaspalvelustamme.

Kun olet tilannut liittymän, voit huoleti jäädä odottamaan kotiisi saapuvaa sim-korttia. Irtisanomme vanhan liittymän puolestasi – älä siis itse irtisano liittymääsi, jotta vaihto sujuu jouhevasti ja vanha numerosi säilyy. Tilausvahvistuksen saat haluamallasi tavalla, sähköisesti tai paperilla.

Numero siirtyy 7–15 päivän kuluttua tilauksesta. Siirron aikana saat meiltä useamman vahvistuksen siitä, miten siirto etenee, ja siitä, milloin sinun tulee vaihtaa puhelimeesi uusi sim-kortti.

Liittymän siirto onnistuu milloin tahansa, jos liittymäsopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva. Jos taas sinulla on määräaikainen sopimus (12 tai 24 kuukauden palvelusopimukset tai puhelinpaketit), tulee sinun maksaa jäljellä olevat kuukausimaksut ja/tai ylimääräiset irtisanomismaksut. Jos et ole varma, onko sopimuksesi määräaikainen, sinun kannattaa tarkistaa asia nykyisen operaattorisi asiakaspalvelusta.

Meiltä saat sinulle sopivan liittymän ilman laskuyllätyksiä

 

Millainen nettipaketti riittää minulle?

Nettipalvelu kannattaa valita käyttötarpeen mukaan. Rajaton netti 0,256 Mbit/s sopii esimerkiksi pienemmälle lapselle, pikaviestittelyyn ja sähköpostien lukemiseen.

Päivittäiseen käyttöön netti nopeudella 21, 50 tai 100 Mbit/s on hyvä valinta. Kaikkia nopeuksia saa rajattomana sekä Säästönetti-pakettina, johon sisältyy 10 gigatavua käyttöä laskutuskautta kohden. Rajattoman netin etuna on tietenkin se, että sinun ei tarvitse huolehtia nettikäytöstä, vaan voit surffailla niin paljon kuin ehdt ja katsoa vaikkapa elokuvia teräväpiirtona.

10 gigatavua riittää useimmille asiakkaillemme ja todennäköisesti myös sinulle, jos et katso puhelimella elokuvia tai muita videoita. Ilmoitamme sinulle tekstiviestillä, jos 10 gigatavun käyttöraja on täyttymässä. Netin käyttö ei kuitenkaan lopu kesken, vaan yhteys hidastuu ja voit jatkaa käyttöä rajattomasti seuraavan laskutuskauden alkuun.

Saat 10 gigatavun rajan täytyttyä myös tilausohjeet lisäpaketille, jolla voit jatkaa netin käyttöä rajattomasti ja samalla nopeudella. Lisäpaketti on voimassa seuraavan laskutuskauden alkuun asti.

 

Mistä tiedän, onko liittymäni määräaikainen?

Tele Finlandilla vain kytkysopimuksella ostetuissa laitteissa on määräaikaisia liittymiä. Voit tarkistaa liittymäsi tyypin helposti laskultasi tai kirjautumalla Oma liittymään:

1. Jos laskullasi on liittymänumeron yhteydessä maininta laitteesta (esimerkiksi laitteen nimi tai malli) ja teksti ”Laitesopimus voimassa päivämäärä”, on liittymälläsi määräaikainen laitesopimus. Se on voimassa mainittuun päivämäärään asti. Tämän jälkeen liittymä on toistaiseksi voimassa oleva.

2. Kun kirjaudut Oma liittymään omistajan tunnuksilla, mene Liittymät-välilehdelle ja valitse käyttämäsi liittymä. Tämän jälkeen vieritä sivua alaspäin ja katso, onko sivulla kohtaa ”Laitteesi tiedot”. Jos on, liittymäsi on määräaikainen laitteesi tiedoissa ilmoitettuun päivämäärään saakka. Samasta kohdasta näet, paljonko laitteestasi on vielä maksamatta.

Voit tarkistaa liittymäsi tyypin helposti Oma liittymässä

 

 

Mitä tarkoittaa liittymän omistussuhteen muutos? Miten sen voi tehdä?

Muutoksessa liittymän omistaja vaihtuu toiseen. Liittymän omistaja on henkilö, joka on tehnyt liittymäsopimuksen kanssamme – ei siis välttämättä sen käyttäjä.

Malliesimerkki tästä on liittymän omistussuhteen siirto vanhemmalta täysi-ikäiselle lapselle. Muutoksen yhteydessä liittymän laskutus on mahdollista sopia joko uudelle omistajalle tai muulle halutulle henkilölle, kuten liittymän käyttäjälle.

Omistussuhteen muutoksen yhteydessä liittymän numero sekä sen palvelut ja mahdolliset voimassaolevat tarjoukset säilyvät ennallaan.

Muutoksen voit tehdä soittamalla asiakaspalveluumme 0404 123 123 tai asioimalla suoraan myyntipisteellämme:

1. Liittymän omistajana voit ilmoittaa puhelimitse halukkuudesta omistajuuden siirtoon ja valtuuttaa meidät tekemään loput. Tämän jälkeen otamme yhteyttä tulevaan omistajaan, jotta saamme tarvittavat tiedot muutosta varten. Voit valtuuttaa meidät muuttamaan omistussuhdetta myös Oma liittymän chatin kautta.

2. Voit myös tulla myyntipisteellemme vaihtamaan omistussuhdetta. Myyntipisteellä asioidessa on helpointa, jos sekä nykyinen että uusi omistaja ovat paikalla. Näin tarvittavat sopimukset saadaan kuntoon heti.

Voit valtuuttaa asiakaspalvelun siirtämään liittymän

 

Mitä ovat palvelunumerot? Miten estän niihin soittamisen?

Palvelunumerot ovat yritysten omistamia erityismaksullisia numeroita. Yritykset määrittävät näihin numeroihin soitettujen puhelujen hinnan.

Palvelunumeroihin soittaminen ei kuulu Tele Finlandilla tai muillakaan operaattoreilla puhepaketteihin, koska puhepaketteihimme sisältyy normaalihintaiset kotimaanpuhelut ja videopuhelut. Puhelut palvelunumeroihin laskutetaan aina laskullasi kuukausimaksun lisäksi ja erikseen. Tämä johtuu siitä, että puhelun hinta siirtyy suoraan operaattorilta numeron omistajalle.
 
Tunnistat palvelupuhelun siitä, että se on virastonumero, asiakaspalvelunumero, äänestys- tai kilpailunumero, nimi- ja numerotietojen tiedustelu tai vastaava.

Palvelunumeroiden esto

Jos haluat rajoittaa palvelunumeroihin soittamista, tämä onnistuu erikseen saatavilla estoilla, joita liittymän omistaja voi muokata maksutta Oma liittymän kautta.

Estoihin on myös mahdollista tehdä muutoksia pisteidemme tai asiakaspalvelumme kautta. Tällöin muutos tai eston poisto maksaa 12 €. Voit myös heti liittymän tilauksen yhteydessä valita haluamasi estot ilman erillistä maksua.

Jos huomaat, että palvelunumeron laskutus on virheellinen, tulisi sinun olla yhteydessä suoraan palveluntarjoajaan. Jos epäilet, että kyseessä on huijaus tai virheellinen laskutus, voit jättää palvelun tarjoajasta valituksen. Kannattaa myös muistaa, että apunasi toimii myös asiakaspalvelumme, joka pystyy ohjeistamaan sinua tarkemmin.

Voit kytkeä maksuttomia estoja Oma liittymässä
Asiakaspalvelumme voi kytkeä estoja 12 € hintaan

 

Mikä on palveluerittely?

Palveluerittely on laskun mukana tuleva lista, josta näet, millaisista palvelumaksuista laskusi todellisuudessa on muodostunut. Näet siitä laskutuskauden aikana soittamasi tai tekstaamasi viestit palvelunumeroihin. Jos erittelyssä näkyvä palvelunumero ei ole sinulle tuttu, voit tarkistaa sen helposti osoitteesta www.suomenpalvelunumerot.fi

Jos olet tilannut puheluerittelyn ennakkoon, tulevat palveluerittelyn sisältämät lisätiedot tilaamaasi puheluerittelyyn. Voit tilata puheluerittelyitä jopa neljä kuukautta vanhoista laskuista maksutta Oma liittymän kautta.

Palveluerittely toimitetaan aina maksuttomasti laskun mukana, jos laskullasi on lisämaksullisia palvelunumeroita. Tällöin pystyt helposti tarkistamaan, mistä erikseen laskutettavat maksut ovat koostuneet.

Miksi erittelyssä on vain osa tapahtumista?

Maksuton palveluerittely kertoo laskultasi tarkemmin vain soitot tai tekstarit palvelunumeroihin.  Jos haluat erittelyn kaikista liittymäsi puheluista ja tekstareista, voit tilata jatkuvan puheluerittelyn itsepalvelun kautta (1,93 €/lasku). Jos sinulla on sähköinen laskutus, saat erittelyn veloituksetta aina laskusi mukana.  

Miksi kaikkia numeroita ei näytetä kokonaan, vaan viimeiset numerot on peitetty?

Lain mukaan numero voidaan näyttää kokonaan vain silloin, jos se kuuluu maksupalveluihin tai muihin kuin viestintäpalveluihin, ja sille on määritelty maksun saaja. Mikäli palvelunumerossa on tarjottu yksityisyyden suojan piiriin kuuluvaa palvelua, ei koko numeroa tai maksunsaaja tietoa saa lain mukaan tällöin näyttää.

Erittelyssäni näkyy maksun saajana (esimerkiksi) ”Ericsson IPX”, mutta en ole tilannut mitään palveluita tämän nimiseltä yritykseltä. Mistä tämä johtuu?

Palvelua tarjoava yritys voi olla eriniminen kuin palveluerittelyllä näkyvä maksun saaja. Operaattoreilla on tiedot ainoastaan niistä yrityksistä, jotka ovat tehneet sopimuksen operaattorin kanssa palvelunumeron käytöstä. Operaattorit eivät tiedä numeron lopullista käyttäjää, jos sopimuksen tehnyt yritys jakaa operaattoreilta hankkimiaan numeroita edelleen muille palveluntarjoajille.

Voit tilata palveluerittelyjä maksutta Oma liittymässä

 

 

Paljonko ulkomailla puhuminen maksaa?

Haluamme, että voit soittaa, vastaanottaa puheluita, tekstata ja käyttää nettiä huoletta ulkomailla. Sinun ei tarvitse etsiskellä hintoja, sillä aina uuteen maahan saapuessasi saat meiltä tekstarin, jossa kerromme puhelimen käyttöhinnat.

Hinnat on jaoteltu neljään ryhmään, joilla on vakiohintansa viikonpäivästä, kellonajasta ja operaattorista riippumatta. Katso hinnasto

Kaikissa liittymissämme on myös ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto. Se varmistaa, että ulkomailla puhelimesi nettikäyttö voi maksaa enintään 62 €/laskutuskausi. Voit muokata rajaa sinulle sopivaksi Oma liittymässä.

Puhelimen netinkäytön voit estää kokonaan asiakaspalvelumme tai Oma liittymän kautta sekä puhelimen omista asetuksista ottamalla mobiilidatan pois käytöstä.

Puheluiden ja tekstiviestien käytön ulkomailla pystyt estämään asiakaspalvelumme tai Oma liittymän kautta.

Voit muuttaa ulkomaiden asetuksia Oma liittymässä
Asetuksia voi muuttaa myös asiakaspalvelussa

 

Haluaisin irtisanoa liittymäni. Mitä minun tulee tehdä?

Jos harkitset Tele Finland -liittymäsi irtisanomista, kuulisimme mielellämme tähän johtaneista syistä. Haluaisimme myös tarkistaa, että liittymäsi kohdalla kaikki on kunnossa ja että olet ollut palveluumme tyytyväinen. Ole siis yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse, myyntipisteellä tai Oma liittymän chatin kautta, niin voimme yhdessä varmistaa, että saat parasta mahdollista palvelua.

Mikäli liittymäsi on jäänyt tarpeettomaksi, eikä sille ole jatkossa käyttöä, voit irtisanoa liittymäsi:

1. Soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 0404 123 123
2. Asioimalla myyntipisteellämme tai
3. Oma liittymän chatissä.

Huomioithan, että jos olet vaihtamassa liittymääsi toiselle operaattorille, ei numeroa tule irtisanoa Tele Finlandilla ennen siirtoa.

Irtisanoessasi liittymän veloitamme kuluvalta laskutuskaudelta kuukausi- ja käyttömaksut vain irtisanomispäivään asti. Et siis maksa koko laskutuskauden kuukausimaksuja, vaikka liittymä irtisanottaisiin kesken kauden.

Voit irtisanoa liittymäsi Oma liittymän chatissa
Liittymän voi irtisanoa myös asiakaspalvelussa

 

Miten pääsen Oma liittymään?

Oma liittymää voit käyttää liittymän omistajana tai käyttäjänä. Ero näiden välillä on se, että liittymän omistaja on henkilö, joka on tehnyt liittymäsopimuksen kanssamme. Voit siis myös olla liittymän käyttäjä olematta sen omistaja.

Omistajana sinun tulee kirjautua käyttäjätunnuksella/asiakasnumerolla ja salasanalla.

Rajallisin oikeuksin, eli käyttäjänä, voit kirjautua palveluun puhelinnumerolla ja salasanalla.

Voit kirjautua ja luoda tunnukset Oma liittymään täällä.

Näin luot Oma liittymä -tunnukset verkkopankkitunnusten avulla:

1. Mene kirjautumissivulle ja valitse kohta ”Luo tunnukset”.
2. Valitse verkkopankkiyhteys klikkaamalla pankkisi kuvaketta.
3. Luo itsellesi käyttäjätunnus ja salasana ja kirjaudu sisään.

Käyttäjänä kirjoita puhelinnumerokenttään oma puhelinnumerosi ilman välilyöntejä (esim. 0401234567) ja tilaa salasana lähettämällä viesti SALASANA numeroon 15400 (hinta 0 €). Saat salasanan paluuviestinä.

Oma liittymässä hallinnoit helposti liittymäsi asioita

 

 

Mistä voin katsoa saapuneet mms-viestini?

Jos sait ilmoituksen multimediaviestin saapumisesta, voit katsoa sen täältä. Tarvitset kirjautumiseen puhelinnumerosi ja viestin mukana tulevan salasanan.

Voit katsoa multimediaviestin sivuillamme

 

Mikä on mobiilivarmenne?

Voit käyttää sim-kortin mobiilivarmennetta tunnistautumiseen esimerkiksi joissakin nettikaupoissa. Tällöin sinun ei tarvitse käyttää verkkopankkitunnuksia, vaan tunnistaudut näppärästi puhelimellasi.

Mobiilivarmenteen tarjoavat sim-kortit ovat tulleet jakoon kevään ja kesän 2016 aikana. Tällaisen sim-kortin takana lukee ”mobiilivarmenne”. Jos sim-korttisi on vanhempi eikä tue mobiilivarmennetta, voit tilata uuden Oma liittymän Liittymä-välilehdellä tai soittamalla asiakaspalveluun (0404 123 123).

Mobiilivarmenteen voit rekisteröidä osoitteessa sonera.fi/mobiilivarmenne. Huomaa kuitenkin, että sivulla olevat hinnat ovat Soneran liittymäasiakkaille. Tele Finlandilla mobiilivarmenne maksaa ensimmäisen 12 kuukauden jälkeen 2 €/kk. Kytkentämaksu on normaalisti 3,99 €, mutta saat sen tällä hetkellä asiakasetuna maksutta.

Mobiilivarmennetta tukevan sim-kortin voit tilata Oma liittymässä
Sim-kortin voit tilata myös soittamalla asiakaspalveluun

 

Perustietoa prepaidista

Näin pääset alkuun

 1. Irrota puhelinmallisi vaatima sim-kortti kehyksestä ja aseta se puhelimeesi.
 2. Käynnistä puhelin ja näppäile sim-kortin takaa raaputtamasi nelinumeroinen pin-koodi.
 3. Liittymä aktivoituu, kun soitat ensimmäisen puhelun tai lähetät ensimmäisen tekstiviestin.
 4. Liittymääsi on valmiiksi ladattuna 7 € saldoa, jonka voit käyttää haluamallasi tavalla puheluihin, viesteihin tai nettisurffailuun.
 5. Lataa lisää puhetta, viestejä, nettikäyttöä tai saldoa aina tarpeen mukaan!

Säilytäthän sim-kortin kehyksen, sillä se sisältää liittymäsi numeron sekä pin- ja puk-turvakoodisi. Kun olet ottanut liittymän käyttöön, lähetämme liittymällesi tärkeät asetukset tekstiviestinä. Sinun kannattaa tallentaa ne puhelimeesi.

Hinnasto

Puhelut kotimaassa 7 snt/min
Palvelupuheluissa lisäksi palvelupuhelumaksu
Ulkomaanpuheluissa lisäksi ulkomaanpuhelumaksu
Soitonsiirto 12 snt/min.

Tekstiviestit kotimaassa 7 snt/kpl
Tekstiviestit ulkomaille 29 snt/kpl
Kuvaviestit 35 snt/kpl

Netin käyttö 0,01 €/Mt (kuitenkin max. 1 €/päivä)
Netin nopeus max. 21 Mbit/s *
Tele Finlandin Prepaid toimii myös 4G-verkossa.

Netin maksiminopeudet ja vaihteluvälit:
4G LTE-verkossa 21 Mbit/s (vaihteluväli 5–21 Mbit/s), 3G Dual Carrier -verkossa 21 Mbit/s (vaihteluväli 0,4–20 Mbit/s), 3G-verkossa 21 Mbit/s (vaihteluväli 0,4–10 Mbit/s) ja 2G-verkossa 120kbit/s (vaihteluväli 20–120 kbit/s).

Turvanumero helpottaa elämää

Voit määrittää omaan prepaid -liittymääsi kaksi turvanumeroa, joihin voit soittaa maksutta saldon loputtua. Näin et jää pulaan! Kun liittymäsi saldo loppuu, voit vielä soittaa yhteensä 3 minuuttia ja lähettää 3 tekstiviestiä määrittelemiisi turvanumeroihin. Turvanumeroiksi käyvät kaikki kotimaan matkapuhelinnumerot.

Miten valitsen omat turvanumeroni?

Voit lisätä liittymällesi valitsemasi turvanumerot lähettämällä viestin TELE LISÄÄ TURVANUMEROT xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (valitsemasi numerot erotettuina välilyönnillä) numeroon 15400 (0€).

Miten pääsen kirjautumaan lataussovellukseen?

 1. Lataa Lataussovellus iOS-, Android- tai Windows Phone –sovelluskaupasta.
 2. Avaa sovellus ja luo itsellesi tunnukset. Käyttäjätunnuksena toimii oma puhelinnumerosi.
 3. Kun olet syöttänyt liittymänumerosi Lataussovelluksen rekisteröitymisnäytölle, saat tekstiviestillä väliaikaisen salasanan.
 4. Syötä väliaikainen salasana Lataussovelluksee ja muuta salasana sellaiseksi, jonka itse muistat (4 numeroa).
 5. Latausovellus pyytää sinua lisäämään myös maksukorttitietosi rekisteröitymisen yhteydessä. Voit myös tehdä tämän viimeistään ensimmäisen maksun yhteydessä.

 

Miten vastaaja toimii?

Jos et vastaa puhelimeesi 30 sekunnin kuluessa, puhut toista puhelua, tai et muutoin ole tavoitettavissa (puhelimesi on kiinni tai peittoalueen ulkopuolella), ohjautuvat sinulle tulevat puhelut suoraan vastaajaan. Puhelut vastaajaan 7 snt/min.

 • Vastaajanumerosi on jatkossa 042 333 0 333 (kansainvälinen muoto +358 42 333 0 333).
 • Soittaja kuulee tervehdyksen sekä merkkiäänen, jonka jälkeen hän voi jättää max. 10 minuutin pituisen viestin.
 • Uudet, kuuntelemattomat viestit säilyvät vastaajassasi 10 vuorokautta ja sinun jo kuuntelemat viestit 3 vuorokautta, ellet erikseen poista tai tallenna viestejäsi.
 • Tallennetut viestit säilyvät vastaajassasi kunnes poistat viestin. Huomaathan kuitenkin, että vastaajaan mahtuu yhteensä 30 viestiä, olivat ne sitten uusia, kuunneltuja, tallennettuja tai poistettuja.
 • Voit myös ottaa vastaajan pois päältä, jolloin sinulle soitetut puhelut eivät ohjaudu vastaajaan.
 • Voit määritellä vastaajan toimimaan myös niin, että puhelut eivät ohjaudu vastaajaasi, mutta jos akkusi loppuu tai olet paikassa jossa puhelinta ei voi pitää päällä, saat tekstiviestillä tiedon sinua tavoitelleista numeroista.
Miten saan vastaajan pois päältä?

Vastaajassa ei ole kytkentä- eikä kuukausimaksua, ja palvelun sinulle lähettämät infoviestit ovat myös maksuttomia.

Jos silti haluat vastaajan pois täältä, toimi näin:

 1. soita vastaajanumeroon 042 333 0 333
 2. valitse päävalikossa 2,  ”Vastaaja-asetukset"
 3. valitse 2, ”Vastaajan ja näytä vastaamattomat puhelut palvelun tila-asetukset”
 4. valitse 1,  "Määrittele milloin vastaaja on käytössä"
 5. valitse 1, ”Ota vastaaja pois käytöstä”
Miten koputus toimii?

Koputus-palvelu ilmoittaa puhelusi aikana sinulle tulevasta toisesta puhelusta. Näin siis tiedät aina, jos joku on tavoitellut sinua.

Jos sinulle soitetaan toisen puhelun aikana, kuulet puhelimen aikana kaksi lyhyttä äänimerkkiä. Sinulle soittava sen sijaan kuulee tiedotteen, jossa kerrotaan, että numerosi on juuri nyt varattu. Tele Finlandin asiakkaana koputus on käytössäsi ilman kytkentä- ja kuukausimaksua.

Miten käytän koputusta?
 • Koputuksen kytkentä: * 4 3 # vihreä luuripainike.
 • Koputuksen poisto: # 4 3 # vihreä luuripainike.
 • Huomioithan, että koputuksen käyttö voi vaihdella puhelimen mallista riippuen.

Jos puhelimesi näyttö ei näytä sinulle ohjeita koputuksen aikana:

 1. Vastaa koputtavaan puheluun joko lopettamalla alkuperäinen ja aloittamalla uusi puhelu painamalla vihreää luuripainiketta tai jätä alkuperäinen puhelu odottamaan painamalla 2 ja vihreää luuripainiketta.
 2. Tämän jälkeen voit halutessasi katkaista meneillään olevan puhelun ja vastata odottavaan puheluun painamalla 1 ja vihreää luuripainiketta.
 3. Jos haluat jatkaa meneillään olevaa puhelua ja lähettää "varattu"-äänen koputtavalle soittajalle paina 0 ja vihreää luuripainiketta.
Miten estän tiedonsiirron?
Näin estät tiedonsiirron

Voit kytkeä liittymäsi nettipalvelut pois ulkomailla ja tietyin ehdoin Suomessa.

Ulkomaille matkustaessasi voit valita Data Roaming -eston, joka estää netin käytön. Täysi Roaming-esto estää puhelimen kaiken (mukaan lukien puhelut ja tekstiviestit) käytön ulkomailla.

Tiedonsiirron esto Suomessa edellyttää, että sinulla on Mininetti tai Tabnetti. Jos sinulla ei ole Mininettiä tai Tabnettiä ja haluat tiedonsiirron eston Suomessa, sinun täytyy päivittää palvelusi Mininetiksi tai Tabnetiksi. Muutos tulee voimaan uuden laskutuskauden alusta. Ulkomailla tiedonsiirron eston saat kaikkiin nettipalveluihin.

Kaikissa liittymissämme on 62 euroon ulottuva ulkomaan tiedonsiirron käyttökatto, joka estää ikävät laskuyllätykset. Huomaa myös, että tiedonsiirron estot eivät poista nettipalvelujen kuukausimaksuja.

Tiedonsiirron estot lyhyesti:
 1. Data Roaming -esto estää netin käytön ulkomailla.
 2. Roaming-esto estää puhelimen käytön ulkomailla.
 3. Tiedonsiirron eston saat Suomessa liittymään, jossa on Mininetti tai Tabnetti. Se estää netin käytön. Ulkomailla voit valita tiedonsiirron eston kaikkiin liittymiin.
 4. Voit kytkeä haluamasi eston veloituksetta Oman liittymän kohdassa "Estot ja lisäpalvelut".
Voit hallinnoida estoja Oma liittymässä

 

Miten muutan numeroni salaiseksi?

Jos haluat, ettei puhelun vastaanottaja näe numeroasi eikä numeroasi voi tiedustella numeropalvelusta, voit muuttaa numerosi salaiseksi. Tekstiviestejä lähetettäessä numero kuitenkin näkyy myös viestin vastaanottajalle. Huomaathan, että tiedon päivittyminen numerotiedustelujen tietokantaan kestää muutamia arkipäiviä. Tämän jälkeen numero on salainen.

 • Voit itse päättää, mitä tietoja liittymästäsi näkyy numerotiedusteluissa.
 • Tarkista tai muuta tietojasi Oma liittymästä kohdasta ”Omat tiedot”, sieltä ”Yhteystiedot” ja paina ”Muokkaa” -painikkeesta.
 • Jos taas haluat numerostasi kokonaan salaisen, saat kätevästi tehtyä sen itse Oma liittymässä kohdassa ”Liittymän palvelut”.
Muuta numerosi salaiseksi Oma liittymässä
Mikä on puheluerittely?

Puheluerittelystä näet tiedot kaikista puheluistasi: mihin numeroihin olet soittanut, mihin aikaan puhelu on alkanut ja kuinka kauan se on kestänyt.

Jos sinulla on sähköinen laskutus, ovat puheluerittelut maksuttomia.

 • Etukäteen tilattu kertaerittely tulevasta laskusta 2,00 €/kk, mutta jos käytössäsi on sähköpostilasku tai e-Lasku, voit tilata jatkuvan puheluerittelyn veloituksetta.
 • Jälkikäteen tilattu puhelinerittely 0 € Oma liittymästä
 • Jälkikäteen tilattu puheluerittely 12,00 €/kertavelut”.

Mistän löydän tilaamani puheluerittelyn?

Voit tilata puheluerittelyn joko pysyvästi tai vain tiettyyn laskuun helposti Oma Liittymästä kohdasta ”Liittymän palvelut”.

Puheluerittely löytyy tilausta seuraavasta laskutuskaudesta lähtien Oma liittymän kohdasta ”Laskut”. Klikkaa haluamasi laskun numeroa, niin löydät laskuyhteenvedon ja puheluerittelyn.

Voit tilata puheluerittelyn Oma liittymässä

 

Mikä on Säästövahti?

Elämäntilanteiden muuttuessa voi käydä niin, että vanha liittymäsi ei enää olekaan sinulle sopivin ja edullisin. Siksi toimmekin Oma liittymään palvelun nimeltä Säästövahti. Sen avulla suosittelemme viimeisen 3 kuukauden puhelinlaskusi perusteella juuri nyt käyttöösi sopivinta liittymää. Päivittämällä liittymäsi suosituksen mukaiseksi voit säästää jokaiselta puhelinlaskultasi keskimäärin vähintään 5 €/kk.

Löydät ajantasaisen suosituksen Oma liittymästä, jossa voit myös halutessasi tehdä suositellut muutokset maksutta:

 1. Jos Säästövahti suosittelee sinulle muutoksia liittymääsi, löydät tiedon heti Oma liittymän etusivulta
 2. Tutustu suosituksen sisältöön. Voit itse päättää, haluatko muuttaa liittymäsi suosituksen mukaiseksi
 3. Voit muokata liittymääsi myös itse "Päivitä liittymääsi" -linkin kautta.

 
Tässä periaatteita, joiden perusteella liittymäsi suositukset muodostuvat:

 • Suositus perustuu viimeisen kolmen kuukauden aikana saamiisi puhelinlaskuihin
 • Puhe- ja viestipaketin suositus lasketaan näiden laskujen aikana käyttämäsi keskimääräisen (kuukausittaisen) puhe- ja viestimäärän perusteella
 • Nettisuositus perustuu kahteen asiaan: kuinka paljon olet viime aikoina käyttänyt nettiä ja millainen on nykyinen nettipalvelusi
 • Nettipalvelun nopeudeksi suositellaan nykyisen nettipalvelusi nopeutta. Jos nykyinen nettipalvelusi ei ole enää valikoimassa, suosittelemme nettipalvelua, jonka nopeus on lähinnä nykyisen palvelusi nopeutta.
 • Jos nykyinen nettipalvelusi on rajaton tai netin käyttömääräsi ylittää keskimäärin 8 Gt/kk, suosittelemme rajatonta nettiä.


Huomioi myös:

 • Emme suosittele muutoksia, jos liittymä on uusi (alle 3 kuukautta), tai jos olet jo tehnyt siihen muutoksia viimeisen 90 päivän aikana.
 • Suositus ei ota huomioon liittymävalikoimassamme mahdollisesti voimassaolevia tarjouksia.
 • Mikäli puhelimen käyttösi vaihtelee paljon kuukaudesta toiseen, kannattaa myös huomioida, että suositus perustuu viimeisen 3 kuukauden keskimääräiseen käyttöön, eikä ennusta tulevaa käyttöä.
Tutustu Säästövahtiin Oma liittymässä

 

Miten Saldosopimus toimii?

Saldosopimuksella voit rajoittaa oman tai perheenjäsenesi puhelinlaskun loppusummaa. Näin vältyt ikäviltä laskuyllätyksiltä. Saldosopimus seuraa kuluvan laskutuskauden puheluita, tekstiviestejä, multimediaviestejä ja nettipalveluita. Saldosopimus maksaa 2 €/kk.

Saat tekstiviesti-ilmoituksen, kun saldorajasi lähenee ja kun se täyttyy. Täyttymisen jälkeen et pysty enää esimerkiksi soittamaan tai tekstaamaan. Voit kuitenkin normaalisti vastaanottaa puheluita ja tekstareita niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, soittaa yleiseen hätänumeroon sekä Tele Finlandin asiakaspalveluun. Asiakaspalveluun soittamasi puhelu veloitetaan seuraavassa laskussa normaalina puheluna.

Saldosopimus rajoittaa puhepaketin yli menevää puhetta ja tekstiviestejä, sekä esimerkiksi multimediaviestejä ja netin käyttöä, jos ne eivät sisälly paketin perushintaan.

Miten voit lisätä liittymälleni Saldosopimuksen?
 • Saldosopimuksen saat tehtyä helposti Oma liittymässä kohdassa ”Liittymän palvelut”. Kuukausimaksu on 2,00 €/kk
 • Alin saldoraja on 10 €. Rajan voi asettaa mieleisekseen 10-100 € välillä 5 euron portaissa (esim. 10 €, 15 €, 20 €, 25 € jne.)
 • Avaus- ja muutosmaksu Oma liittymässä 0€ (muuta kautta 5,00 €)
 • Jos saldorajasi täyttyy ja haluat soittaa jollekin, voit ladata liittymällesi lisää puheaikaa tai odottaa seuraavan laskutuskuukauden alkuun, jolloin saldo nollaantuu.
Tee Saldosopimus Oma liittymässä

 


Oma liittymä

Oma liittymässä voit
Hakea PUK-koodin
Päivittää liittymätyypin
Katsoa saapuneen MMS-viestin
Nähdä laskusi
Hakea maksuaikaa

Siirry Oma liittymään