Laskut ja asiakkuus

1
Laskutusjakso kertoo aikavälin, jolta laskusi on muodostunut. Laskutusjakso kestää yleensä kuukauden. Laskua ei lähetetä laskutuskuukautena, jos maksat liittymästäsi vain käytön mukaan ja summa on alle 20 euroa; jos käytössä on sähköinen lasku, raja on 10 euroa. Näissä tapauksissa summa siirretään seuraavan kuukauden laskuun.
2
Laskutusryhmä määrittää laskun eräpäivän.
3
Asiakasviite on asiakkaan itse ilmoittama, mahdollinen lisätieto.
4
Laskusta lähetetään maksukehotus kahden viikon kuluttua eräpäivästä. Laskun eräpäivästä lukien maksamattomasta osuudesta veloitetaan viivästyskorko siihen saakka, kunnes lasku maksetaan. Maksukehotusmaksu ja viivästyskorko veloitetaan seuraavalla laskulla.
5
Koneemme tunnistavat maksamasi laskut viitenumerosta. Käytä aina laskun viitenumeroa laskua maksaessasi.
6
Jos olet solminut määräaikaisen laitesopimuksen esimerkiksi puhelimesta tai nettitikusta, näet tältä riviltä laitteen nimen sekä sopimuksen voimassaoloajan.
7
Kertamaksuja ovat liittymien ja lisäpalveluiden kytkentämaksut.
8
Kuukausimaksuja ovat liittymien ja lisäpalveluiden kuukausittain veloitettavat hinnat. Näet tästä myös liittymäpakettiisi kuuluvat minuutit, viestit ja tiedonsiirron. Pakettiin kuulumattomat palvelut laskutetaan erikseen.
9
Tästä näet liittymäpaketin käytön, esimerkiksi käytetyn minuutti- tai viestimäärän.
10
Tästä näet liittymäpaketin kuukausimaksuun kuulumattomien ja ylimenevien puheluiden, viestien tai palvelujen määrän sekä hinnan.
11
Tämä sisältää palvelunumeroihin, numeropalveluihin sekä muihin kuin Soneran yritysnumeroihin soitetut puhelut. Palvelupuheluita ovat esim. television äänestykset ja kilpailut, virastojen asiointipuhelut sekä aikataulutiedustelut. Palvelupuheluiden hinta koostuu matkapuheluosuudesta sekä palvelu- tai ulkomaanpuheluosuudesta. Matkapuheluosuus laskutetaan liittymätyypin hinnaston mukaan ja palvelu- tai ulkomaanpuheluosuus palveluntarjoajan hinnaston mukaan.
12
Tämä sisältää puhelut ulkomaisiin numeroihin sekä ulkomailla soitetut ja vastatut puhelut.
13
Palvelutilauksia ovat kertamaksulliset palvelut, joita on tilattu tekstiviestillä tai netin kautta. Näitä ovat esimerkiksi matkalipputilaukset, numeropalvelun käyttö, erilaisiin kilpailuihin tai äänestyksiin osallistuminen tekstiviestillä ja muut erityismaksulliset tekstiviestit.
14
Hyvityksiin kuuluvat mm. liikasuoritukset, ennakkomaksut, käytetyt latauslipukkeet tai asiakkaan kanssa sovitut hyvitykset.
15
Tiedonsiirtopalvelut tarkoittavat puhelimen nettikäyttöä. Nettipaketeistamme Mininetti (256 kb/s) on rajaton ja muihin kuuluu oletuksena 10 gigatavua nettikäyttöä. Jos raja ylittyy, saat meiltä tekstarin, johon vastaamalla voit tilata 5 eurolla rajattoman surffailun laskutuskauden loppuun saakka.
16
Multimediaviesti on viesti, johon voi liittää tekstin lisäksi kuvan, videon ja/tai ääntä. Multimediaviestin lähettämisestä ja vastaanottamisesta ulkomailla veloitetaan olemassa olevan tiedonsiirtohinnoittelun mukainen lisämaksu. Summa näkyy laskulla kohdassa tiedonsiirto ulkomailla.

Omat laskusi

Katso omat laskusi Oma liittymässä
Siirry Oma liittymään