Laskut ja asiakkuus

Miten kytken e-laskutuksen?

E-laskun avulla laskujen maksaminen on helppoa ja huoletonta, kun voit vastaanottaa laskusi suoraan omaan verkkopankkiisi. Kun e-laskusi on saapunut, saat siitä vielä tekstiviesti-ilmoituksen. Verkkopankin kautta voit myös määritellä laskusi automaattisesti maksettavaksi, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia eräpäivistäkään.

E-laskun kytkennän vaiheet riippuvat käyttämästäsi pankista.
 
Näin pääset e-laskun kytkennässä alkuun:

1. Kirjaudu verkkopankkiin ja valitse kohta, josta voit luoda uuden e-laskun.

2. Voit etsiä laskuttajalistasta oikean vaihtoehdon joko y-tunnuksellamme 1475607-9 tai valitsemalla Tele Finland / TeliaSonera Finland Oyj.

3. Lisää laskutusaiheeksi ”Tele Finland matkapuhelin/nettitikku”. Tämä kohta saattaa puuttua osasta verkkopankeista.

4. Lisää seuraavaksi viimeisimmän maksetun laskusi viitenumero sekä ensimmäinen omistamasi liittymänumero laskulta. Syötä viitenumero ilman välilyöntejä.

5. Tallenna ja hyväksy.

6. E-laskutilaus on tehty ja aktivoituu käyttöön seuraavasta laskustasi alkaen.

Huomioithan, että kytkennän jälkeen saatat saada vielä yhden laskun vanhalla laskutustavalla, jos laskun päiväys on lähellä e-laskun kytkentää.

Jos e-laskun tilaus on jostain syystä epäonnistunut, saat siitä ilmoituksen. Tarkista, että tilaus on tehty oikeilla tiedoilla ja poista verkkopankissasi näkyvä sopimus. Poiston jälkeisenä päivänä voit kytkeä e-laskun uudelleen. Näin tiedot päivittyvät pankillesi oikein.

Paljonko laskuni saldo on nyt?

Kun haluat tietää laskun saldon juuri tällä hetkellä, voit tarkistaa sen helposti Oma liittymän kautta tai tekstiviestillä.

1. Kirjaudu Oma liittymään. Liittymäsi saldo näkyy etusivulla. Jos sinulla on useampi liittymä samalla laskulla, saldo ilmoittaa kaikkien liittyminen yhteenlasketun summan. Etusivulta löydät myös erikseen kaikkien liittymien saldot.

2. Tarkista saldosi tekstiviestillä: lähetä viesti saldo numeroon 14040 (viestin hinta 0,10 €/kpl). Paluuviestinä saat saldoerittelyn kuluvalle laskutusjaksolle kertyneistä tapahtumista (puheluista, tekstiviesteistä, netin käytöstä yms.)

Tarkista saldo nopeasti ja maksutta Oma liittymässä

 

 

Yleisiä kysymyksiä laskun maksamisesta

Mistä voin tarkistaa, että maksoinko jo laskuni?

Laskun tarkistaminen käy kätevästi Oma liittymästä. Laskut-välilehdeltä näet, onko laskusi maksettu vai avoin eli maksamatta. Päivityksessä on noin kolmen päivän viive, joten maksettu lasku voi näkyä hetken avoimena.

Saat tiedon myös liittymäsi maksamatta olevista laskuista lähettämällä viestin lasku numeroon 14040 (0,17 €/viesti). Saat paluuviestinä maksamatta olevien laskujen maksutiedot.

Voit myös tiedustella laskutietoja myös asiakaspalvelustamme numerosta 0404 123 123.

Maksoin laskuni kahdesti. Mitä teen?

Jos olet maksanut laskun kahteen kertaan, ei hätää – summa hyvittyy automaattisesti seuraavalle laskullesi.

Entä jos en maksa laskua ennen eräpäivää?

Jos laskun maksaminen viivästyy, maksumuistutus lähetetään 14 vrk:n kuluttua eräpäivästä. Siitä saatetaan periä 5 euron lisämaksu.

Miksi ensimmäinen laskutuskausi oli lyhyempi?

Laskutuskautesi määräytyy sattumanvaraisesti tilatessasi Tele Finlandin liittymän. Tilauspäivästä riippuen ensimmäinen laskutuskautesi saattaa jäädä poikkeuksellisen lyhyeksi tai se saattaa olla poikkeuksellisen pitkä. Jos olet jo meidän tai Soneran asiakas, tilatessasi liittymän on laskutuskautesi sama kuin aiemmin.

Tarkista laskusi nopeasti ja helposti Oma liittymässä
Asiakaspalvelumme auttaa sinua laskutusasioissa

 

Voinko saada lisää maksuaikaa laskulleni?

Jos tarvitset lisää maksuaikaa, suosittelemme, että haet sitä Oma liittymästä tai Maksumaatti-puhelinpalvelun kautta. Huomioithan, että ensimmäiselle laskulle ei voida myöntää maksuaikaa. Voit hakea laskullesi maksuaikaa vain, jos viimeisimmän laskusi eräpäivästä on kulunut enintään 33 päivää.

Näin haet maksuaikaa…

Oma liittymässä:

1. Kirjaudu Oma liittymään
2. Valitse kohta "Laskut"
3. Valitse laskumapista lasku, jolle haluat lisää maksuaikaa klikkamalla laskun perässä olevaa painiketta "lisää maksuaikaa". Jos tätä ei löydy, ei sopimusta ole mahdollista tehdä Oma liittymän kautta.
4. Valitse vielä, haluatko ilmaisen muistutuksen tekstiviestitse ennen laskun uutta maksupäivää ja vahvista maksusopimus.
5. Maksusopimuksen teko itsepalveluna Oma liittymän kautta maksaa 5,00 €/kerta

Maksumaatti -puhelinautomaatista:

1. Soita Tele Finlandin Maksumaatin palvelunumeroon 020012324 (0,17 €/puhelu + mpm)
2. Toimi automaatin antamien ohjeiden mukaisesti
3. Saat tekstiviestillä vahvistuksen tehdystä maksusopimuksesta

Jos haluat maksaa laskusi kahdessa osassa, voit neuvotella maksusopimuksesta asiakaspalvelun kanssa tai tehdä muutoksen Maksumaatin kautta.

Voit hakea maksuaikaa Oma liittymässä
Hae maksuaikaa Maksumaatissa

 

Mobiilimaksaminen ja sen estäminen

Mobiilimaksaminen tarkoittaa, että voit maksaa tuotteita ja palveluita mobiililaitteellasi, kuten älypuhelimella. Huomaathan, että mahdolliset palvelunumeroestot estävät suoraan mobiilimaksamisen.

Voit siis hyväksyä maksun palveluntarjoajan nettisivuilla tai sovelluksessa ja ostoksesi veloitetaan operaattorisi lähettämällä laskulla. Maksun toteuttaminen ei vaadi erillistä rekisteröitymistä eikä tunnistusta, sillä matkapuhelinoperaattori tunnistaa mobiililaitteesi sim-kortin perusteella. Lue lisää mobiilimaksamisesta mobiilimaksuinfo.fi:stä.
 
Mobiilimaksujen estäminen

Mobiilimaksaminen toimii automaattisesti sekä Tele Finlandin matkapuhelinliittymissä että nettiliittymissä.
 
Voit estää tai rajoittaa maksavia palveluja Oma liittymän tai asiakaspalvelumme kautta.

Mobiilimaksuja koskevat samat rajoitukset kuin palvelutekstiviestejäkin. Mobiilimaksut on jaettu seuraaviin ryhmiin, joista voit estää:

1. Yleishyödylliset palvelut (esim. taksipalvelut)
2. Asiointipalvelut (esim. numeropalvelut ja hyväntekeväisyyslahjoitukset)
3. Ajanvietepalvelut (esim. tv-äänestykset ja chat-palvelut)
4. Aikuisviihdepalvelut

Miltä mobiilimaksu näyttää laskulla

Mobiilimaksut löytyvät laskusi palveluerittelyosuudesta. Mobiilimaksussa laskulla näkyy yleensä lopullisen palvelun nimen sijaan maksupalvelun tuottajan nimi. Jos haluat tietää tarkemmin mistä palvelusta on kyse, saat tiedon palveluntarjoajan asiakaspalvelusta. Löydät kaikkien maksupalvelun tuottajien yhteystiedot täältä.

Voit estää tai rajoittaa maksupalveluja Oma liittymässä
Hallinnoi maksupalveluja asiakaspalvelun kautta

 

Miten toimii sähköpostilasku?

Voit muuttaa laskusi sähköpostilaskuksi Oma liittymässä tai soittamalla asiakaspalveluun (puh. 0404 123 123).

Sähköpostilasku koostuu sähköpostiisi saapuvasta sähköpostiviestistä, jolla on laskun maksamiseen tarvittavat tiedot sekä linkki, jonka kautta voit tallentaa laskun koneellesi pdf-muodossa. Tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen sekä laskun avaamiseen soveltuvan ohjelman.

Sähköpostilaskun viestiosuudessa on virtuaaliviivakoodi: kopioimalla sen verkkopankkiisi täyttää se puolestasi kaikki vaadittavat laskukentät.

Sähköisen laskun tilaajana saat myös maksutta tekstarimuistutuksen, joka ilmoittaa sähköpostiisi saapuneesta laskusta. Halutessasi voimme lähettää muistutuksen myös johonkin toiseen Tele Finlandin tai Soneran numeroon. Jos et halua tekstarimuistutusta saapuneesta laskustasi, voit poistaa puhelinnumerosi Oma liittymässä Laskut-sivulta "Liittymäsi laskutustapa" -laatikosta.

Voit myös tilata puhelukohtaisen erittelyn ilmaiseksi Oma liittymästä. Erittely löytyy Oma liittymästä kohdasta ”Laskut”: avaa haluamasi lasku klikkaamalla laskun numeroa ja valitse laskun yläreunasta kohta ”Puheluerittely”.

Laskut arkistoituvat myös Oma liittymään kohtaan ”Laskut”.

Voit tilata sähköpostilaskun Oma liittymässä
Voit tilata sähköpostilaskun myös asiakaspalvelusta

 


Katso mallilasku