Laitteet

Miten saan laitteeni huoltoon?

Laitteellasi on lähtökohtaisesti kahden vuoden takuu. Takuu kattaa esimerkiksi laitteen valmistusviat silloin, kun laitetta on käytetty asianmukaisesti ja ohjeiden mukaan. Takuu ei siis kata puhelimen putoamisesta, kastumisesta tai muusta väärästä käytöstä johtuvia vikoja tai rikkoutumisia. Jos puhelin putoaa tai kastuu, voit kuitenkin huollattaa laitteen omalla kustannuksellasi.

Huolto vaatii aina laitteen takuutodistuksen, jonka olet saanut laitteesi mukana. Jos takuutodistusta ei löydy, voi asiakaspalvelumme toimittaa sen sinulle pyynnöstäsi postitse tai sähköpostitse.

Huoltopisteet

Takuuhuoltoasioissa voit olla yhteydessä lähimpään huoltopisteeseen. Sinua palvelevat Sonera Kaupat sekä Tele Finlandin myyntipisteet.

Sonera Kauppojen puhelinnumero on 0200 20010 (pvm/mpm) (ma-pe klo 10–18).

Tele Finlandin pisteiden puhelinnumero on 0200 20060 (pvm/mpm) (ma-pe 10–18)

Huomioithan, että Tele Finlandin pisteiden aukioloajat saattavat poiketa ilmoitetuista.

Voit toimittaa laitteen huoltoon huoltopisteemme kautta. Jos se ei ole mahdollista, voit kirjata huollon SCF-huollon sivujen kautta ja toimittaa laitteen lähimpään postiisi.

Kun laitteesi on toimitettu huoltoon, voit tarkistaa huollon tilanteen täältä.

 

Mitä tarkoittaa laitteen ostaminen rahoituksella?

Jos tarvitset korotonta maksuaikaa laitteellesi, suosittelemme sen ostamista rahoituksella. Rahoituksen avulla voit:

  • ostaa laitteita jopa 36 kuukauden korottomalla maksuajalla
  • valita itse ostamillesi laitteille sopivan maksuajan ja kuukausierät
  • lyhentää milloin tahansa maksuaikaa maksamalla suuremman kuukausierän ja
  • maksaa kaikki kuukausierät kerralla milloin tahansa sopimuksesi aikana.

Olemme Tele Finlandilla sopineet laitteiden rahoitusratkaisuista Telia Financen kanssa. Ostamalla puhelimen tai laitteen Sonera Rahoituksella teet luottosopimuksen Telia Financen kanssa. Alta löydät vastauksia muutamiin yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin rahoituksesta.

 

Usein kysytyt kysymykset


Mitä voin ostaa luotolla?

Sonera Rahoitus on joustava luottotili, joka on käytössäsi tarpeen mukaan. Luotolla voit ostaa Tele Finlandilta esimerkiksi matkapuhelimia sekä nettilaitteita.

 

Miten ja missä voin maksaa luotolla?

Voit ostaa laitteita Tele Finlandin myyntipisteistä sekä netistä www.tele.fi.


Miten haen luottoa? Mitä tarvitsen?

Luottohakemus on helppo ja nopea tehdä laitteen oston yhteydessä. Saat päätöksen luoton myöntämisestä heti, ja luottotilisi on voimassa toistaiseksi.

Luottoa voidaan myöntää vähintään 18-vuotiaialle henkilölle, jolla on voimassa oleva henkilötunnus, suomalainen henkilöllisyystodistus ja rekisteröity osoite Suomessa. Luoton myöntäminen edellyttää luottotietojen tarkastamisen sekä luoton ehtojen hyväksymisen.

 

Mitkä ovat luoton kustannukset?

Luoton korko (tällä hetkellä 0 %) ja muut kulut kerrotaan sinulle laitteen oston yhteydessä. Korko määräytyy ostohetkellä voimassa olevan korkotilanteen mukaan ja kulut ostohetkellä voimassa olevan hinnaston mukaan. Katso lisätietoja täältä.

 

Kuinka paljon minun on kuukaudessa maksettava?

Laskultasi näet kuukausittain maksettavan vähimmäiskuukausierän ja laskun eräpäivän. Voit kuitenkin halutessasi maksaa laskulla olevaa vähimmäiskuukausierää suuremman summan, jolloin maksuaika lyhenee ja/tai viimeisen laskun kuukausierä pienenee. Voit myös maksaa luottosi kerralla milloin tahansa sopimuskauden aikana.

 

Miten vähimmäiskuukausierä lasketaan?

Valitset oston yhteydessä laitteelle / laitteille maksuajan, jonka perusteella määräytyy myös vähimmäiskuukausierä. Maksuaika voi olla korkeintaan 36 kuukautta. Uudet ostot luottotilillesi kasvattavat vähimmäiskuukausierää uuden oston yhteydessä sovitun vähimmäiskuukausierän verran.

Laskulla eritellään jokainen ostamasi laite ja sille valitsemasi vähimmäiskuukausierä. Näiden yhteenlaskettu summa on kunkin kuukauden laskulla oleva vähimmäiskuukausierä.

Laskulla on eritelty edellisen laskutusjakson kaikki tilitapahtumat, esim. uudet ostot, tehdyt lyhennykset ja mahdolliset muistutusmaksut ja viivästyskorot. Jos laskulla mukana on korkokuluja, ne lasketaan päivittäin luottosi kokonaismäärän perusteella.

 

Voinko maksaa ylimääräistä? Voinko maksaa enemmän kuin mitä on laskutettu?

Voit tehdä ylimääräisen lyhennyksen koska tahansa käyttämällä laskun viitenumeroa. Voit myös aina maksaa normaalin laskutuksen yhteydessä vähimmäiskuukausierää suuremman summan tai koko luoton pois.

 

Missä ja miten voin seurata luottoni kokonaismäärää?

Kuukausittain lähetettävästä laskusta näet käytössäsi olevan luoton kokonaismäärän laskutusjakson alussa ja lopussa sekä erittelyn kaikista tapahtumista, jotka vaikuttavat luoton kokonaismäärään. Näet samat tiedot myös itsepalvelusta (Tele Finlandin Oma liittymä), josta löydät myös vanhojen laskujen arkiston.

 

Miten pääsen itsepalveluun?

Tele Finlandin itsepalvelu on osoitteessa www.tele.fi/omaliittyma. Löydät luottotiliisi liittyvät tiedot kohdasta ”Rahoitus”.

 

Kuinka muutan yhteystietojani?

Voit muuttaa laskutus- tai sähköpostiosoitteesi Oma liittymässä. Jos nimesi tai virallinen osoitteesi muuttuu, ota yhteyttä Tele Finlandin asiakaspalveluun. Huomaathan, että emme voi postittaa laskuja ulkomaille. Jos asut väliaikaisesti ulkomailla, valitse laskutustavaksi joko sähköposti- tai e-lasku.

 

Miten muutan laskutapaani?

Jos haluat sähköpostilaskun, voit muuttaa laskutustapaa itsepalvelun kohdassa ”Hallinnoi asetuksia”. Sähköpostilasku on maksuton.

Jos haluat laskusi suoraan verkkopankkiin, tee sopimus omassa verkkopankissasi. E-lasku on maksuton.

Jos et muuta laskutustapaa, lähetämme laskun postitse kotiosoitteeseesi. Paperilaskusta veloitetaan laskun toimituskustannukset 1,90 €/lasku (ensimmäinen lasku on maksuton ja tulee aina postitse). Huom: 1.1.2017 alkaen paperilasku maksaa 2,90 €/lasku.

Lisätietoa laskutuksesta löydät täältä.

 

Voinko nähdä aikaisemmat laskut ja tiliotteen omista tapahtumistani?

Laskullasi on aina tiliote sekä käytetyn luoton kokonaismäärä. Oma liittymässä voit tarkastella aikaisempia laskujasi.

 

Kuinka paljon luottoa minulla voi olla ja voinko saada sitä lisää?

Luottokelpoisuuden arviointi tehdään, kun teet luotto-ostoksia ensimmäistä kertaa ja sitä myös päivitetään ajoittain. Jokaiselle henkilölle on olemassa maksimiluottomäärä, joka perustuu luottokelpoisuusarvioon ja maksuhistoriaan.

 

Voinko palauttaa luotolla maksetun tuotteen?

Jos olet ostanut tuotteen verkkokaupasta tai tehnyt kaupan puhelimitse, voit palauttaa käyttämättömän tuotteen 14 vuorokauden sisällä sen vastaanottamisesta. Laitteen mukana saat ohjeet palauttamista varten. Jos olet ostanut tuotteen kauppiaalta, ota yhteyttä kauppiaaseen. Jos palautus hyväksytään, maksetaan hyvitys luottotilillesi ja se näkyy sekä Oma liittymässä että seuraavalla laskullasi (jos laskutuksesi jatkuu esimerkiksi toisen laitteen osalta).

 

Miten lopetan luottosopimukseni?

 

Sinulla on oikeus irtisanoa luottosopimuksesi 14 päivän ajan sen solmimisesta. Tämän ajan jälkeen voit irtisanoa luottosopimuksesi (ja sulkea tilisi) siinä vaiheessa, kun luottosi on kokonaan maksettu. Tämän voit tehdä milloin vain verkkopalvelussa tai asiakaspalvelun kautta. Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti, ja irtisanomisaika on yksi kuukausi. Luottotilin sulkemisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta. Luottosopimuksen purkamisesta tai luoton suunniteltua nopeammasta takaisinmaksusta ei veloiteta ylimääräisiä kuluja.

 

Mitä tarkoittaa kytkykauppa?

Myymme muutamia laitteita kytkykaupalla. Jos ostat laitteen kytkykaupalla, laitteeseen kytketään 12 tai 24 kuukaudeksi liittymä eli teet ns. laitesopimuksen. Mikäli käytössäsi on jo Tele Finlandin liittymä, laitesopimus voidaan sitoa siihen. Tällöin liittymästäsi tulee 12 tai 24 kuukaudeksi määräaikainen.

Puhelimen kytkysopimus voidaan liittää ainoastaan puheliittymään. Tabletin, kannettavan tietokoneen, nettitikun tai reitittimen sopimus voidaan liittää ainoastaan nettiliittymään.

 

Ostin juuri uuden puhelimen. Miten siirrän tiedot vanhasta puhelimestani uuteen?

Jos käytössäsi on ollut älypuhelin, pystyt todennäköisesti siirtämään tietoja puhelimen tiliä hyödyntäen. Kullakin laitevalmistajalla on omat tilinsä, jotka helpottavat tietojen siirtelyä.

Windows-laitteissa on Microsoft-tili. Android-puhelimet käyttävät oletuksena Googlen tiliä, johon voit tallentaa tiedot. Jos käytössäsi on ollut iPhone, voit varmuuskopioida puhelimesi kokonaisuudessaan iCloud-pilvipalveluun tai tietokoneellesi iTunes-ohjelman kautta ja siirtää tiedot sitä kautta uuteen iPhoneen. Jotkut puhelimet osaavat tuoda tietoja myös muiden valmistajien tileiltä.

Myös me haluamme auttaa sinua ottamaan uuden puhelimen käyttöön ilman ylimääräistä päänvaivaa. Halutessasi siirrämme tärkeät tietosi vanhasta puhelimesta uuteen vain kympillä. Tietojen siirto onnistuu helposti ja huolettomasti kaikilla K-citymarketin myyntipisteillämme.

Näin se toimii:

1.    Tuo uusi ja vanha puhelimesi myyntipisteellemme.
2.    Valitse, mitä haluat siirtää uuteen puhelimeesi.
3.    Hoidamme kaiken puolestasi samalla, kun käyt vaikka ruokaostoksilla.

Voimme siirtää valintasi mukaan puhelimen yhteystiedot, viestit, kuvat, kalenterimerkinnät, tiedostot, kirjanmerkit sekä musiikin. Siirto vie normaalisti n. 1–3 minuuttia. Aika riippuu siitä, paljonko ja minkä kokoisia tiedostoja siirretään. Siirron tekevä asiakaspalvelija ei näe mitään siirtyvistä tiedoista, eikä niitä siirry tai tallennu minnekään muualle kuin uuteen puhelimeesi. Tietojen siirto maksaa 10 € ja laskutetaan seuraavalla puhelinlaskullasi.

Jos uuden puhelimen käytössä ilmenee kysyttävää tai ongelmia, voit myös olla yhteydessä käyttötukeemme numerossa 0600 13 133 (1,99 €/min + mpm/pvm). He ovat erikoistuneet laitteiden käyttöön ja auttavat mielellään sinua.

Laitteeni katosi. Mitä teen?

Jos puhelimesi katoaa, liittymän väärinkäytön ja ylimääräisen laskun estämiseksi sinun kannattaa sulkea liittymä tilapäisesti. Tilapäisen sulun kytkentä onnistuu maksutta asiakaspalvelustamme numerosta 0404 123 123. Voit myös tehdä tilapäisen sulun näppärästi itse Oma liittymän kautta.

Tilapäinen sulku estää liittymän käytön kokonaan. Jos sim-korttia ei löydy, voit tilata uuden sim-kortin maksutta asiakaspalvelustamme tai Oma liittymästä. Sulun voit myöhemmin poistaa, jos sim-kortti löytyy, tai tilaat uuden sim-kortin vanhan tilalle. Sulun poistamisen jälkeen liittymä toimii normaalisti.

Sulje liittymä tilapäisesti ja maksutta Oma liittymässä
Asiakaspalvelumme voi myös sulkea liittymäsi

 

Kadonneen laitteen paikantaminen

Laitteen paikantaminen on mahdollista, jos olet ottanut käyttöön puhelimen jäljittämiseen tarkoitetun sovelluksen. Huomaathan, että paikannus ei välttämättä toimi, jos liittymä on tilapäisessä sulussa.

Lumioissa ja Windows-puhelimissa toiminto on nimellä "Find My Phone"
Ohjelma ei välttämättä ole oletuksena päällä, mutta se tarvitsee kytkeä puhelimesta vain kerran. Hallitset ja seuraat puhelintasi osoitteessa www.windowsphone.com, jonne kirjaudut samalla Windows Live ID/Microsoft -tilillä kuin puhelimeesikin. Tiedät siis aina puhelimesi sijainnin, voit etälukita tai -tyhjentää puhelimen sekä lähettää siihen viestin, jossa voit esimerkiksi kertoa, minne puhelimen voi palauttaa. Lue lisää täältä.

iPhonen hakusovelluksen saa veloituksetta App Storesta nimellä "Find My iPhone". Kun ohjelma on asennettu, puhelimeen kytketyllä AppleID -tunnuksella ja salasanalla saat aina selville puhelimesi sijainnin, jos se on päällä. Voit myös etälukita tai -tyhjentää puhelimen sekä lähettää siihen viestin, jossa voit esimerkiksi kertoa, minne puhelimen voi palauttaa.

Android-puhelimiin on tarjolla maksullinen versio Find my phone -sovelluksesta. Lue lisää täältä.

P.S. Tiesithän, että lain mukaan toisen, yli 15-vuotiaan puhelimen jälijittäminen on laitonta – esimerkiksi aviopuolison puhelinta ei saa hänen tietämättään jäljittää. Vanhemmilla on kuitenkin oikeus käyttää paikannuspalveluita jäljittämään alle 15-vuotiaan lapsensa sijainti.

 

 

Mikä on puhelimen IMEI-koodi ja mistä löydän sen?

Kaikissa kännyköissä on yksilöllinen viisitoistanumeroinen sarjanumero, jota kutsutaan IMEI-koodiksi. Jos puhelin katoaa tai varastetaan, se voidaan tunnistaa koodin avulla. Löydät IMEI-koodin puhelimen tyyppikilvestä akun päältä tai alta, jos akun voi irrottaa.

Jos akku ei irtoa, useissa puhelimissa saat koodin näkyviin myös näppäilemällä numerovalinnassa *#06# (tähti ruutu 0 6 ruutu).

Olen hävittänyt laitteeni käyttöoppaan. Mitä teen?

Jos puhelimen, läppärin tai tabletin mukana tullut ohjekirjanen on kadoksissa, löydät valmistajien sivuilta käyttöoppaat sähköisessä muodossa.

Tässä linkkejä yleisimmille laitevalmistajien tukisivuille:


Apple

Samsung

Nokia/Microsoft

HTC

Doro

Huawei

HP
 

Kysyttävää laitteista?

Löydä lähin
Myyntipiste

Myyntipisteet palvelevat sinua myös huoltoasioissa.

Soita käyttötukeen
0600 13133
(1,99 e/min + ppm/pvm)